Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El 19 de març de 2005 marca el segon aniversari de l’inici de la invasió de l’Iraq. Van dir que buscaven armes de destrucció massiva. Van dir que portarien la llibertat i la democràcia al poble iraquià.



Ara tothom pot veure que era mentida.



Les armes no existien. Les condicions de vida de la gent són pitjors que mai, i no es pot parlar de democràcia a un país sota ocupació militar, i sotmès a un “estat de setge”, a un país on les tropes d’EUA acaben de destrossar la ciutat de Fal·luja, amb un

enorme cost en vides humanes.



En quant a Palestina, sembla que Bush ni l’inclou entre els països que es mereixen la llibertat. EUA segueix fi nançant i armant a l’Estat d’Israel, que assassina diàriament a homes, dones i nens palestins.



Deien que les eleccions palestines portarien la pau, però és obvi que l’obstacle a una solució no són els palestins, sinó els dirigents israelians de la mena del genocida Sharon. Mentre, fi ns i tot la Unió Europea privilegia a Israel en les seves relacions

comercials.



Per tots aquests motius, el 19-M hem de tornar al carrer, contra les guerres i les ocupacions, i per la justícia.



Alguns diran que les manifestacions no serveixen.

Al primer trimestre de 2003 —sobretot, a la data històrica del 15 de febrer— ens vam manifestar, arreu del món, més de 30 milions de persones. I és cert que Bush, Blair i la resta van seguir endavant amb la invasió.



Però, com ens va comunicar una activista de Bagdad: “Bush diu que el món està amb ell. Vosaltres ens heu mostrat, al poble de l’Iraq, que no esteu per la guerra. Ens doneu ànims per resistir a l’ocupació.”

El New York Times va comentar que el 15-F va suposar la irrupció de la segona superpotència del món: l’opinió pública, expressada al carrer.



Una gran mobilització el 19-M-2005 tornarà a mostrar al poble iraquià, al poble palestí, i a tants altres, que no estan sols davant les agressions militars i les ocupacions.



Hi haurà manifestacions a tot el planeta, des d’Estats Units —on el moviment d’oposició a Bush no es rendeix— fi ns a l’Est d’Àsia —on veuen que moltes víctimes del Tsunami segueixen esperant ajuda, mentre es dediquen enormes quantitats de recursos a la guerra—.



El 19 de març, sortim massivament al carrer, contra la guerra, contra les ocupacions, i per un món més just i en pau.



Fem escoltar la nostra veu.



Plataforma Aturem la Guerra