Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Cada cop que arriba el 9 de maig hem de recordar a tots els ciutadans, qui va combatre més i qui va pagar la majoria de les víctimes, en la lluita contra el nazisme a la Segona Guerra Mundial. El 1944 les forces aliades comandades per Eisenhower s´enfrontaven a 53 divisions alemanyes a l´Europa occidental. L´exèrcit roig va haver d´enfrontar-se davant de 180 divisions alemanyes a lest. Els Estats Units van perdre uns 400.000 militars, Gran Bretanya 260.000. Els historiadors han estat revisant les morts militars soviètiques, que sumen fins a 14 milions; sense oblidar tampoc les víctimes civils que es troben entre 7 i 20 milions de persones.



Es pot afirmar, i molts ho fan, que molts d´aquests milions van morir perque els generals soviètcs estavendisposats a sacrificar una divisió rera l´altra. Sens dubte, és cert, però axiò no treu el sacrifici o la immensitat del nombre perdut en el front oriental en la desfeta del feixisme, o el fet que va ser l´Unió Soviètica a que va jugar un paper primordial en la derrota de Hitler. Elloc d´aixo, als mitjans i, encara més greu, als llibres d´història occidentals, tansols es parla del pacte entre Stalin i Hitler del 1939.



Nosaltres, hem d´assumir tots els errors (malauradament nombrosos ) que es van cometre als països de l´anomenat, socialisme real, i ho seguirem fent. Però, també és important poder subratllar els seus encerts, i sobretot recordar la dignitat de totes les persones que van lluitar contra el feixisme, alguns massa oblidats, d´altres sobredimensionats.



ANTIFEIXISTES SEMPRE!