Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Barcelona, 10 jul (EFE).- Jordi Miralles, que ha estat reelegit avui coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa amb el 74,5% dels vots del nou consell nacional d´EUiA, ha demanat als seus socis del govern català (PSC, ERC i ICV) que "no amputin" a aquesta formació i la tinguin en compte.



Miralles ha clausurat avui la Quarta Assemblea d´EUiA en la que la seva candidatura s´ha imposat primer en la votació del nou consell nacional, amb un 72% dels vots, davant l´encapçalada per David Rodríguez.



Posteriorment, els nous membres del consell l´han reelegit coordinador general amb 102 vots, mentre que 33 han votat en blanc i 2 en contra, el que suma un total de 137 ja que a aquesta primera reunió no han assistit la totalitat dels seus 150 membres.



Jordi Miralles ha demanat als partits del tripartit que "no amputin a EUiA" i els ha recordat que ells formen part de la coalició ICV-EUiA, "ja sabem que és un nom llarg, però és el el nostre", i ha fet extensiva aquesta petició als mitjans de comunicació.



El coordinador general espera que quan celebrin la Cinquena Assemblea la seva formació comptarà ja amb un conseller en el govern català a la consellera de Sanitat del qual, Marina Geli, ha advertit que s´oposaran "frontalment" a qualsevol fórmula de "copagament" de la sanitat o noves taxes i ha promès el seu suport a les plataformes ciutadanes en defensa de la sanitat pública.



Miralles s´ha compromès a promoure el creixement d´EUiA, a promoure el compliment del Pacte del Tinell -que va permetre la formació del govern tripartit- i contribuir a reforçar el projecte federal d´IU, entre altres compromisos.



En el seu discurs de clausura, ha dit que promourà l´explicació del nou Estatut, un assumpte que ha estat subratllat per alguns dels dirigents d´altres formacions que han estat convidats a participar en aquesta Quarta Assemblea.



En aquest sentit també s´han pronunciat Jordi Guillot vicepresident d´ICV i Joan Ridao, portaveu d´ERC al Parlament.



El conseller de Justícia, Josep Maria Vallés, de la plataforma Ciutadans pel Canvi, ha justificat la seva política penitenciària i ha assenyalat que "hi ha decisions que no són fàcils de comprendre".

Miquel Iceta, portaveu del PSC, s´ha dirigit al coordinador general d´IU, Gaspar Llamazares, per dir-li que "ens fa falta IU, que no ens permeti oblidar que, a més dels conflictes de qüestió nacional, hi ha conflictes de classe, massa sovint absents del debat polític".



Gaspar Llamazares ha assenyalat també la necessitat de fer compatible "l´impuls federalista i el de canvi social" i ha demanat que la reforma dels estatuts, "que recolzarem", vagi acompanyada de "un canvi social imprescindible".



En una roda de premsa oferta abans de la clausura de l´assemblea d´EUiA, el coordinador general d´IU s´ha mostrat convençut que al Congrés s´aconseguiran prou vots d´"esquerres i nacionalistes" per tirar endavant el nou Estatut català i espera que el debat "promogui una reconsideració de la postura del PP".

Segons el seu parer, l´aprovació de l´estatut significarà "un punt d´inflexió que obrirà una nova transició al nostre país cap a un Estat federal".

David Rodríguez, que ha encapçalat la candidatura alternativa que agrupava a representants dels corrents de PSUC-Viu i Rojos i Roges, ha reclamat una "gestió col·lectiva" dels acords de l´assemblea i ha defensat "una pluralitat sana que ha de ser constructiva".



Jordi Miralles, de la seva banda, ha agrupat en la seva candidatura als corrents del PCC, POR, PASOC i independents.



Un total de 683 delegats han assistit a la Quarta Assemblea d´EUiA, formació que té en l´actualitat uns 4.500 militants. EFE.