Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Neix la Universitat Progressista d´ Estiu de Catalunya impulsada per moviments socials, entitats, partits d´esquerra i CCOO i UGT, i amb el suport del govern de la Generalitat, de l´11 al 16 de juliol, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona se celebra la primera edició de la Universitat Progressista d´Estiu de Catalunya. El seu rector n´és el catedràtic Vicenç Navarro, i l´esmentada universitat neix com un fòrum de reflexió i un centre de generació de propostes de totes les sensibilitats progressistes. La UPEC no té intenció d´invitar polítics ni de CiU ni del PP.

Avanç de programa

Memòria Històrica

Experiències exemplars de recuperació de la memòria històrica. Les esquerres a Catalunya durant el segle XX. Testimonis de supervivents de la repressió franquista, nazi i feixista. La recuperació i divulgació de la memòria històrica a Catalunya i a Espanya (estat de la qüestió). Projeccions de documentals.

L´estat del Benestar a l´Europa social

Anàlisi dels aspectes que més incideixen en la qualitat de vida.

18 mesos de govern catalanista i d´esquerres

El nou Estatut, la nova Constitució i l´Espanya plural.

Noves llibertats

Llibertats nacionals: fronteres, sobiranies, identitats, llengües.

Per a més informació: www.universitatprogressista.org