Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Ahir es va dur a terme la inauguració del XVI FMJE i amb ella, la desfilada de cadascuna de les delegacions. Com ja havíem anat informant, no estava previst que desfilés com una delegació més, la de Catalunya. Però el que va succeir ahir al passeig de "Los Proceres" de Caracas, demostra que quan un col·lectiu de joves i organitzacions, s´autodetermina, és impossible controlar-lo mitjançant el veto o la prohibició.

El CNP Català va anar conquerint un espai propi en la inauguració a mesura que passaven les hores. Va començar per no situar-se darrera de la delegació espanyola, tal i com es pretenia, per fer-ho en canvi en la posició que alfabèticamnt ens tocava. I va ser així com vam ser amablement acollits pel Camerun, del qual no hi havia cap delegat present, de manera que vam "prendre en prèstec" el cartell de Camerun, en el dors del qual es va escriure "Catalunya", i el màstil de la bandera, en el qual va acabar onejant la senyera, com a expressió del consens de les organitzacions que integren el CNP.

La jugada va ser perfecta, quan a mesura que desfilàvem, i cada vegada que passàvem davant d´alguyn locutor o locutora, se´ns rebia amb normalitat com a "delegació de Catalunya", fins que vam desfilar per davant de la tribuna d´honor davant del President Chàvez que va saludar la nostra delegació.

Va ser per tant una petita victòria però significativa, davant de la intol·lerància, el joc brut i el boicot demostrats per alguns, i també davant de l´oportunisme que alguns altres van demostrar, aprofitant-se de la feina del CNP Català, per treure´n rentabilitat partidista. Però en qualsevol cas, un cop més, el més destacable va ser l´esforç unitari realitzat per tots els membres del CNP Català.

VISCA CATALUNYA, i avui no podem no cridar també

VISCA CAMERUN