Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Després d´una setmana de conferències, debats i intercanvi d´experiències, s´ha clausurat el XVI FMJE. Els últims dos dies han vist dues activitats especialment interessants.



En primer lloc, el dissabte 13 d´agost, al teatre Teresa Carreño de Caracas - una de les seus del Festival - es va dur a terme la conferència "La revolució bolivariana i el socialisme del segle XXI", que va comptar amb la presència diverses personalitats del món polític i intel·lectual llatinoamericà, i amb l´alemany Heinz Dieterich (la intervenció del qual es pot trobar a www.rebelion.org). Durant la conferència, es van exposar diverses perspectives sobre com ha de ser el socialisme del segle XXI, que el president Hugo Chávez va començar a reivindicar en el darrer Fòrum Social Mundial.



Alguns aspectes a destacar sobre la intervenció, són: la necessitat de no copiar models, sinó de posar en funcionament una gran força creativa; la importància de realitzar un esforç de formació previ a l´avenç cap al socialisme, com s´està fent ja amb la Misión Robinson i amb le recent Misión Cultura; la caracterització del procés actual com a demòcrata-burgés, antimperialista i amb voluntat d´avançar cap al socialisme, subratllant la necesitat de consolidar prèviament, un estat de dret i el desenvolupament de les forces productives.



Finalment, després de quatre hores de conferència, va arribar el president Hugo Chàvez, que en una emotiva intervenció (després d´haver vist un video de salutació de Fidel Castro al Festival) va seguir insistint en la necessitat d´avançar cap al socialisme com a única garantia de poder arribar una societat de democràcia radical i de justícia social. El president veneçolà va explicar de forma molt pedagògica, les seves darreres visites a Argentina, Uruguai i Brasil, per a potenciar el procés d´integració llatinoamericana, en les quals, ha arribat a diversos acords amb els respectius governs, en la línia dels intercanvis justos i equitatius que, a través de l´ALBA, Veneçuela ja manté amb Cuba.



El segon esdeveniment d´aquests últims dies, ha estat el Tribunal Antimperialista que s´ha realitzat al Poliedro de Caracas (un gran Palau d´Esports). En aquesta escenificació d´un judici, diversos testimonis, de multitut de països diferents que pateixen directament les conseqüències de l´imperialisme, han pogut explicar les seves realitats i les seves lluites, portant a una més que previsible condemna de l´imperialisme. El president Chavez, també va realitzar una de les intervencions, donat que Veneçuela ha estat, i segueix sent, una de les principals víctimes de la gestió d´extrema dreta de l´actual govern nordamericà.



Més enllà de les valoracions ja exposades i de les que podrem fer un cop tornem a Catalunya, ens queda un missatge ben clar, que ha estat omnipresent durant tot el Festival:



"Un altre món millor és possible, tan sols en el socialisme".