Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest article no ha estat encarregat i és producte de la incontinència de qui s´emprenya veient com ens volen fer congregar amb rodes de molí...!! La seva utilització és lliure i gratuita per qui vulgui fer-ne ús. Caldria introduir a la percepció pública la trampa del "dret" a triar...potser amb exemples com el del "Menú" versus "Carta" del restaurant.



DRET A TRIAR, AL RESTAURANT CATALUNYA



És la gran consigna de la dreta nacionalista de CiU, és la estrella mediatica de la nova campanya del Sr. Mas. Serà un reclam compartit i explotat per totes les dretes del país de països....això de parlar de “llibertat” ven molt bé. I què millor que publicitar un “dret a triar” ?? Els ciutadans són lliures per escollir segons la seva opció i voluntat !! diu i escriu Dn. Artur Mas. ....Mentida !!! cal respondre.

I a més cal explicar de forma que la gent, la nostra gent, ho entengui, doncs el missatge “cola”, és pervers i fa trampa.



D´entrada cal recordar que malauradament la possibilitat de triar no és mai equitativa ni justa. N’hi ha que “poden” triar ( els rics i poderosos) , però n’hi ha molts més ( els pobres) que tot just poden agafar el que els arriba...si els arriba, quan arribi.

Ni tan sols podem triar el fet més decisori de la nostra existència: on naixem !. Qui són els nostres pares ?, a quin país, amb quina família, amb quins gens, de quin color, a quina casa i bressol, amb quina assistència mèdica- obstètrica, amb quina compta corrent darrera ?...i tanmateix aquest fets incontrovertibles determinaran tota la nostra vida. És allò de la genètica i de la classe, el genotip i el fenotip en diuen els llegits...

Així doncs el suposat “dret” a triar no existeix, si no és dins un context o uns condicionants o no és més que una nova prebenda que gaudeixen els més afortunats i poderosos a cada societat. La classe obrera, la gent de a peu, el poble ras, no té dret a cap mena d´opció a triar...només faltaria això, no Sr. Mas ??

Però posats a entabanar al personal els convergents, que veuen minvar els seus privilegis a mans del demoníac “tripartit” volen introduir aquest sofisma a la societat civil per fer creure que és possible i legítim d´escollir a quina escola, hospital o residència volem i podem dirigir les nostres assistències. Mentida !!!



Amb aquest subtil engany pretenen usurpar, desviar recursos i diners públics cap als seus muntatges privats, cap als seu negocis, cap a les seves escoles confessionals-concertades, cap als seus serveis sanitàris-concertats, cap a les seves xarxes socio- assistencials-concertades, cap a les seves butxaques, les comptes corrents, els seus serveis elitístes. Ells “trien” el millor per ells i les seves camades.

Tu si que tries, Trias !!.

Només uns quant podran “triar” l´escola glamour privada i ultracatòlica , la clínica selecta, la residència d´avis hotelera de quatre forquilles amb marbres i amb taronjades de marca (...i a la fi negoci dur i purulent). Qui no disposi d´arguments dineraris haurà d´accedir a la “oferta bàsica”, és a dir a la que disposen els serveis públics, a la que es costeja amb recursos públics, a la de tots i totes. I és aquesta xarxa pública la que ha de rebre totes les nostres atencions, dedicacions, prioritats, recursos i adhesions per tal de ser la millor.

Perquè són aquests serveis públics els únics que garantiran la universalitat, la equitat, la integralitat, la qualitat i el veritable estat social que farà certs els drets socials i democràtics.



Tornem al raonament gastronòmic a mode d´ il•lustració: l´ Estat del benestar, la direcció del restaurant Catalunya en aquest cas, ha aconseguit confeccionar un menú per a garantir que tothom podrà menjar...fins i tot disposa de pressupost per a permetre una certa opció- tria- per escollir entre diversos primers plats, segons i postres.

Però vet aquí que uns clients de casa bona no volen el menú i reclamen la carta i alguns fins i tot s´ en van al restaurant de luxe del costat ( de la seva propietat per cert !). Volen menjar al seu gust exquisit i a més exigeixen ara ( dret a triar !!) rebre el cost del menú que han rebutjat per tal d´ abaratir-se la seva factura.

Doncs NO !! Si vostès volen menjar a la carta, o a un altre establiment, la seva nota la paguen vostès, amb els seus calés !! Altrament aquest fuga sangonera de recursos acabaria arruïnant el rebost del restaurant de tots i totes. Aquest seu pretès “dret a triar”, hipoteca la continuïtat i qualitat del “dret a menjar” de/ per a tothom.

Vostès, Srs. Convergents, estan practicant de mala fe, allò del que són tan dats a acusar a les esquerres: estan fent DEMAGÒGIA dura i pura.

Nosaltres tornem a afirmar, taxativament, que només invertint TOTS els recursos públics en SERVEIS PÚBLICS podrem anar liquidant les desigualtats i les injustícies socials, aconseguint uns serveis de qualitat i garantint l´ exercici no retòric dels drets socials...menjant dignament tots i totes.

...Que ho sàpiga Sr. Mas !!.

Antoni Barbarà - EUiA -