Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


RESOLUCIÓ DEL SECRETARIAT DEL PARTIT DELS COMUNISTES DE CATALUNYA



CONTRA LA RESOLUCIÓ DEL PARTIT POPULAR EUROPEU QUE PRETÉN CONDEMNAR EL COMUNISME



El Secretariat del Partit dels Comunistes de Catalunya, reunit el 23 de gener de 2006, fa una crida als membres de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa a rebutjar amb fermesa la proposta de resolució que el Grup del Partit Popular Europeu ha portat a la reunió del 25 de gener, sota el títol “Necessitat de condemna internacional dels crims dels règims comunistes totalitaris”.



Aquesta proposta parteix de la suposada preocupació pel “poc coneixement dels crims comesos als països comunistes”, i pel fet que a la majoria d’aquests països els partits continuen desenvolupant una activitat legal. En realitat es pretén limitar el poder polític i la influència de les idees marxistes i dels partits comunistes i, el que és pitjor, es prepara l’opinió pública per en un futur perseguir i il·legalitzar els comunistes.



Fem una crida a tota l’esquerra europea i a tota la societat progressista i democràtica a alçar la veu contra aquest intent de la dreta conservadora de retallar els drets democràtics i la llibertat d’expressió. Europa necessita més drets socials i no projectes que rememoren la caça de bruixes que el McCarthysme va desenvolupar els anys 50 als EUA i que va convertir en víctimes prestigiosos intel·lectuals, com en Charles Chaplin, l’Orson Welles, en Leonard Bernstein, l’Arthur Miller i el poeta i escriptor Bertolt Brecht.



Al mateix temps, la proposta del Partit Popular Europeu vol reescriure la història del segle XX col·locant al mateix bàndol els lluitadors per la llibertat i la democràcia i els seus botxins feixistes. A tota Europa els comunistes vàrem formar part destacada de la resistència contra el nazisme. És absolutament arbitrari i injust voler condemnar ara aquells que varen donar la vida per la justícia social, pels drets dels pobles a decidir el seu destí, per les llibertats democràtiques, tal i com ho varen fer els comunistes catalans durant la dictadura franquista.



Aquesta onada anticomunista de la dreta europea amenaça avui amb la il·legalització de la Unió de Joventuts Comunistes (KSM) de Txèquia per part del Govern, que és membre de la UE. Són aquestes pràctiques les que ha de prendre en consideració el Consell d’Europa per valorar el caràcter democràtric d’un Govern. Nosaltres expressem la nostra solidaritat amb els camarades txecs en la seva lluita per la democràcia.



Per tot això, demanem als assemblearis del Consell Europeu que no prenguin en consideració la Proposta del PPE sota el títol “Necessitat de condemna internacional dels crims dels règims comunistes totalitaris”, per les gravíssimes conseqüències que això tindria per a la normal convivència política i social de les ciutadanes i ciutadans europeus.