Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


EUiA I IU ES COMPROMETEN A TREBALLAR PER ACABAR AMB LES POLÍTIQUES CONTINUÍSTES DEL PSOE

Les direccions de les dues formacions volen incidir en l’increment de més polítiques socials i mediambientals



Després d’una reunió de treball entre les direccions d’EUiA i IU, els coordinadors generals de les dues formacions, Jordi Miralles i Gaspar Llamazares, han exposat en roda de premsa el seu compromís de seguir impulsant les polítiques socials i mediambientals que el PSOE no està portant a terme a nivell estatal. Els dos dirigents han titllat el govern de Zapatero de continuísta i han condicionat el seu suport al desenvolupament d’aquest tipus de polítiques fins ara inexistents.



Tant Miralles com Llamazares, per altra banda, han destacat el paper d’IU davant l’Estatut català ja que s’ha convertit en la força política aliada del text. També ha valorat l’actitud del PSOE en la negociació de “mesquina” i ha instat a ERC a que se sumi a l’acord.



Els dirigents de les dues formacions han fet referència també al pla de sanejament de RTVE anunciat per Carmen Caffarel. Han lamentat la situació en la que es troben els treballadors amenaçats per un possible tancament dels centres territorials i han posat de manifest que això significaria a l’hora un involucionisme en l’impuls de la llengua i cultura catalanes en reduir-se a la mínima expressió la programació pròpia de Catalunya que ofereixen tant Ràdio 4 com TVE.



Finalment, Miralles ha fet incís en el canvi d’imatge d’EUiA que s’ha presentat aprofitant aquest contacte informatiu. Ha explicat que el nom d’Esquerra Unida i Alternativa serà a partir d’ara més visible en el logotip, a l’hora que s’ha escollit un color vermell com a color corporatiu.



A continuació us adjuntem dues notícies sobre la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a Barcelona d’Europa Press i EFE:





Llamazares pide al Gobierno que no sea "cicatero" con el Estatut, que lo mejore y que incluya a ERC



BARCELONA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -



El coordinador general de IU, Gaspar Llamazares, afirmó hoy que el Gobierno "es cicatero" en algunos aspectos, como el proyecto de Estatut, por lo que consideró necesario "llamar a la generosidad del PSOE" para "integrar a todos los (partidos) protagonistas" del texto y para introducir aún "propuestas más abiertas", ya que se mostró "convencido de que es mejorable".



En rueda de prensa tras reunirse con EUiA en Barcelona, constató que el Gobierno aborda "algunos cambios" pero es "cicatero" en "asignaturas pendientes o suspensas": Estatut, medio ambiente, modelo laboral "precario" y política fiscal "distribuida injustamente", por lo que reclamó una propuesta gubernamental que lo corrija.



Llamazares también advirtió al PSOE de que "se equivocaría si cambiase de alianzas a media legislatura", en alusión a CiU, y aseguró que "las alianzas con la izquierda garantizan que pueda haber cambios", como "abrir perspectivas" al Estatut, al proceso de paz -consideró tan legítimo abrirlo como que la "legitimidad moral de las víctimas"-- y al federalismo.



Frente a todo ello, instó a la izquierda a "superar la modorra" y salir a la calle, "como ya hace la derecha".



NO IMPROVISAR EN ECONOMÍA E INDUSTRIA.



También dijo que, si hay cambio de alianzas del Gobierno, se dificultarían cambios de política económica. De hecho, pidió al Gobierno "que deje de improvisar en materia de economía e industrial", y dijo que "lo ocurrido en los últimos meses en política energética es una llamada de atención para que el Gobierno defina claramente los sectores estratégicos".



"No podemos seguir diciendo que un sector estratégico lo es porque un susto reciente nos apunta que lo es", dijo, sino que "existen" y deben tenerse "claros" para "definir los mecanismos de control y regulación".



Además, reclamó al Ejecutivo que "presente un plan energético para todo el Estado" para "no tener que improvisar medidas en función del movimiento del mercado energético en Europa; sobre todo porque quienes no toman medidas propondrán dentro de cuatro días nos van a proponer como gran solución energética romper la moratoria nuclear".



IU, MEJOR ALIADO POLÍTICO DEL ESTATUT.



El coordinador general de EUiA, Jordi Miralles, constató "demasiadas políticas continuistas del Gobierno de Zapatero" y aludió a políticas económicas, laborales y medioambientales. Afirmó que IU y EUiA se comprometen a trabajar para "corregirlo", por ejemplo con la organización de una jornada sobre los problemas del sector de automoción.



También constató un compromiso de ambas fuerzas para impulsar entre todos los sectores sociales "la promoción del federalismo en España", lo que consideró muy importante: "Los estatutos pasarán, pero la España federal debe construirse", dijo. Sobre el proyecto estatutario, agradeció "el papel" de IU, "porque es el mejor aliado que ha encontrado este Estatut desde la política".



Miralles aprovechó la rueda de prensa para presentar el nuevo logotipo de EUiA, con las letras ´eua´ de manera parecida a la que existía hasta ahora pero con el nombre completo en tres líneas detrás de la ´a´; además, el fondo elegido para el logotipo es de color rojo.





IU retreu a PSOE actitud mesquina Estatut i demana esforç amb ERC



Barcelona, 28 feb. (EFE).- El coordinador general d´IU, Gaspar Llamazares, ha opinat avui que el PSOE manté una actitud "en excés mesquina" respecte a l´Estatut, i l´ha emplaçat a fer "un esforç" per millorar el text "en tots els àmbits" i per incorporar ERC en l´acord.



En roda de premsa després de reunir-se a Barcelona amb una delegació d´EUiA, referent català d´IU, el líder d´Izquierda Unida ha demanat "generositat" al PSOE en la fase final de l´Estatut català al Congrés dels Diputats.

"La principal dificultat (del nou Estatut) en aquests moments està en una actitud en excés mesquina per part del PSOE, que ha bloquejat per exemple negociacions recents sobre competències", ha sentenciat Llamazares.

En aquest sentit, ha fet una crida al PSOE perquè "incrementi el seu nivell de generositat" i permeti "integrar les aspiracions del Parlament i a les formacions polítiques del tripartit en el futur Estatut".



Llamazares ha comentat que el nou Estatut pactat per PSOE i CiU és "millorable", per la qual cosa "creiem que pot haver-hi postures més obertes per part del PSOE que permetin millorar el contingut de l´Estatut en totes les matèries i integrar els protagonistes de l´Estatut".

El coordinador general d´IU ha afirmat, en referència a ERC, que "no és lògic que en el final de l´obra no estiguin tots els protagonistes", i ha demanat un "esforç" per mantenir els partits que donen suport al nou Estatut i per incorporar ERC.



"Actuarem a la comissió constitucional i en el ple perquè això sigui possible", ha dit Llamazares, acompanyat pel coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles.



D´altra banda, Llamazares ha donat un "suspens" al Govern en matèria laboral, fiscal i mediambiental, i l´ha emplaçat a rectificar en aquests àmbits.

Preguntat per la política de pactes del PSOE, ha comentat que "crec que s´equivocaria si canviés d´aliances", ja que la col·laboració parlamentària amb IU-ICV i amb ERC garanteix "canvis", mentre que CiU implica "velles polítiques".



D´altra banda, ha cridat el Govern que "deixi d´improvisar en matèria industrial i econòmica", ja que "el que ha passat en els últims mesos en política energètica és un toc d´atenció perquè el Govern defineixi clarament els sectors estratègics".



En aquesta línia, ha demanat a l´Executiu "un pla energètic per a tot l´Estat", perquè "el nostre país és dependent, perquè tenim una despesa energètica descontrolada i perquè el nostre model energètic és insostenible des del punt de vista ambiental".



D´altra banda, durant la roda de premsa Jordi Miralles ha presentat la nova imatge d´EUiA, que presenta poques diferències de disseny amb l´actual i la principal novetat de la qual és la vinculació d´EUiA a un color rosat.

Miralles ha explicat que EUiA han acordat impulsar un "espai de trobada en l´àmbit de l´Estat" amb la participació de professors universitaris, personalitats de la cultura o ben polítics per a "promoure el federalisme a Espanya".

EFEJD/mg