Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat cap de setmana la CJC va participar al 8è Congrés de la Joventut Comunista Portuguesa (JCP) que es realitzava a Vilanova de Gaia sota el lema “Transformar o sonho em vida” (Transformar el somni en vida).



El congrés va comptar amb 690 delegats i delegades de la JCP i una vintena de delegacions internacionals. El congrés va servir a la JCP per fer un repàs de l’activitat i el funcionament d’aquesta des de l’últim congrés i per marcar les línies polítiques pels propers temps centrant-se en que la JCP ha d’unir els i les joves revolucionaris/ies de Portugal en la lluita contra el neoliberalisme que practiquen tant el Partit Popular com el Partit Socialista de Portugal, i contra les polítiques neoliberals i imperialistes que el capitalisme vol imposar a Europa i al món. Cal destacar la manifestació pels carrers de la ciutat del dissabte a la nit que va congregar un mar de banderes vermelles reivindicant canvis a les polítiques del govern de Portugal. El congrés va concloure amb l’elecció d’una nova direcció nacional de la JCP i amb un pas endavant per convertir el somni en una realitat.



A més del congrés es realitzava un seminari internacional sobre “La lluita de la joventut per la Llibertat i en la defensa dels drets democràtics” on les joventuts comunistes internacionals allà presents van exposar les seves lluites als seus països d’origen i es va redactar un declaració conjunta final (que en breu podreu trobar a la nostra web). La CJC va exposar els problemes que s’estaven vivint a Catalunya amb la criminalització de la joventut en general, amb les retallades de drets democràtics com són les ordenances del civisme tant de moda a les poblacions catalanes actualment, amb l’educació secundària i sobretot superior per l’imposició del pla de Bolonya, amb els problemes per l’emancipació juvenil (treball precari, baixos salaris, impossibilitat d’accés a l’habitatge...) i d’altres temes que des de la CJC – Joventut Comunista s’estan treballant.