Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, lamenta aquesta decisió i assegura que el partidisme ha acabat amb una oportunitat ciutadana per reivindicar l’autodeterminació de Catalunya

Esquerra Unida i Alternativa ha decidit deixar la plataforma ‘Pel Dret de Decidir’, malgrat haver estat una de les organitzacions impulsores del moviment. El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha explicat avui en roda de premsa aquesta decisió que ha pres la Comissió Nacional perquè “s’ha pervertit el seu missatge en el moment que s’ha posicionat respecte de l’Estatut, en aquest cas en contra. EUiA va signar i impulsar el manifest de la plataforma, un manifest que no feia referència a l’Estatut, sinó a l’autodeterminació i al fet que Catalunya és una nació”. Miralles, que ha comparegut amb el responsable de Joves d’EUiA, Ivan Nieto, ha negat que EUiA surti de la plataforma per allò que han decidit altres partits, fent referència a ERC, sinó “insisteixo, perquè se’n ha pervertit la vocació. Creiem que el partidisme ha desvirtuat les reivindicacions originals i que s’ha perdut una oportunitat ciutadana per demanar l’autodeterminació de Catalunya”. El coordinador general d’EUiA s’ha mostrat convençut, en aquest sentit, que no tots aquells que van sortir al carrer el 18 de febrer ho van fer per dir no a l’Estatut.

Les dues hores del referèndum

Miralles ha fet referència, també, a altres qüestions de l’actualitat política, com la proposta inicial del govern d’allargar dues hores la duració del referèndum sobre l’Estatut el 18 de juny, i que han desaconsellat els seus serveis jurídics. Sobre aquest fet, que ha acabat en polèmica, Miralles s’ha mostrat sorprès assegurant que “és esperpèntica la capacitat que tenim a Catalunya de generar embolic, quan no partidisme, a partir d’una iniciativa com aquesta que vol instar la participació ciutadana. Com en el cas de CiU, per exemple, que ahir assegurava que l’estudiaria i que avui diu  que la proposta és frívola”.

En aquesta línia, el coordinador general d’EUiA ha fet referència al ‘soroll’ del govern després dels últims canvis de consellers desitjant “que aquests canvis serveixin per explicar què fa el govern i no què li passa”.

‘Doble moral’ dels que critiquen Morales i no les multinacionals

Jordi Miralles ha valorat, finalment, la preocupació demostrada per certs polítics i mitjans de comunicació per la decisió del govern bolivià d’Evo Morales de nacionalitzar els hidrocarburs. “És sorprenent aquesta preocupació, de sobte, per una decisió sobirana i totalment democràtica que empara la legalitat de Bolívia. És sorprenent també la doble moralitat d’aquells que només se’n recorden de Bolívia per titllar de populistes les decisions del govern, però mai per jutjar les decisions d’unes multinacionals mancades de responsabilitat social, ecològica o de repartiment de la riquesa”.