Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat dimarts 1 d’agost, Europa es va despertar amb la notícia que el President Cubà Fidel Castro havia traspassat amb caràcter provisional totes les seves responsabilitats degut a una intervenció quirúrgica d’urgència que l’inhabilitava per a l’exercici de govern. Tots els seus càrrecs s’han distribuït entre els diferents membres del buró polític del Partit Comunista de Cuba (PCC), encapçalats pel seu vicepresident, Raúl Castro, a l’espera que el líder cubà es recuperi.



La Revolució Cubana és un procés en constant evolució, sostingut i defensat pel poble cubà des del derrocament de la dictadura de Batista l’any 1959. Durant tots aquests anys, s’ha dissenyat un model de caràcter socialista amb importantíssimes conquestes socials, tot i les ingerències de la principal potència econòmica i política del planeta, els Estats Units. La figura de Fidel ha estat de gran importància i representa aquesta resistència antiimperialista i la independència del país i per això li desitgem una ràpida recuperació.



Tanmateix, som conscients que aquest procés en construcció no depèn d’una sola persona, tal i com ens volen fer creure la majoria dels mitjans de comunicació i generadors d’opinió del nostre país. El futur de la Revolució Cubana és una qüestió que només depèn del poble cubà i no de la persona que lideri aquest procés.



En aquest sentit, volem denunciar l’hàbit que tenen la majoria dels mitjans de comunicació d’aprofitar sistemàticament qualsevol notícia referent a la salut del dirigent cubà per obrir un debat sobre la suposada “transició democràtica” del país i l’obertura del seu sistema econòmic. Al mateix temps, cal destacar l’amplia difusió que s’ha fet de les opinions d’un sector reduït de la població que, majoritàriament, representa els interessos de l’oligarquia aliada amb els Estats Units. Tot això ajuda a transmetre a la ciutadania la idea que Cuba és un país dictatorial i que la immensa majoria de la població està esperant un canvi de règim polític.



D’altra banda, és convenient remarcar la tranquil·litat (amb la lògica cautela que demana el moment) amb què està afrontant la situació la immensa majoria de la població. Exigim que la voluntat del poble cubà per mantenir la independència econòmica i política del país, així com les conquestes socials de la Revolució, sigui respectada per les potències occidentals i es mantinguin al marge els interessos econòmics imperants.



CJC-Joventut Comunista

Barcelona, 4 d’agost de 2006