Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Durant els darrers dies hem conegut la intolerable i denigrant actitud vers les dones que dues figures de l’escena política, una a nivell estatal, (josé Maria Aznar), i l’altra a nivell internacional (Vladimir Putin), han protagonitzat.



El President rus, Vladímir Putin, es va reunir amb el Primer ministre d’Israel, Ehud Olmert, , i entre bromes i riures, va elogiar el fet que Moshé Katzav, President d’Israel hagués violat deu dones durant la seva vida.



D´altra banda, el dretà José Maria Aznar, davant d’una pregunta que li resultava incòmode, per part d’una periodista de la cadena Cuatro, va optar per posar-li un bolígraf a l’escot, sense ni tant sols mirar-la a la cara.



Davant d’aquests dos fets, independents, però amb les mateixes connotacions masclistes, des de la CJC-Joventut Comunista:



- Demanem una disculpa pública tant d’en Putin, com d’Aznar, per haver tingut actituds i haver verbalitzat un atac frontal contra el dret universal a la igualtat, que es garanteix independentment de qüestions de gènere, religió o procedència.



- Demanem que la premsa que no amagui la gravetat d’aquests fets. Dues figures polítiques que tenen o han tingut responsabilitats de poder, es permeten menysprear, faltar al respecte i tenir actituds vexatòries cap a les dones, pel simple fet de ser-ho.



- Exigim als nostres governs que no permetin que cap càrrec públic, pugui realitzar intervencions o tenir actituds com els aquí explicats, ja que entren en greu contradicció amb els principis democràtics més bàsics.



- Demanem als nostres governs polítiques que garanteixin veritablement la igualtat de gènere a totes les esferes de la societat i que s’inverteixi tant com sigui necessari per aconseguir la superació d’aquesta problemàtica social que arrosseguem des de fa segles.



A més a més, aprofitem aquest moment de reflexió sobre les desigualtats per raons de gènere i la situació de les dones al món, per a recordar que malgrat hi ha hagut una evolució i millora de les condicions de vida de les dones en els darrers anys, és innegable que encara existeixen molts motius de discriminació.



Per això, nosaltres treballem per:



. A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI!

. NO SER ESCLAVES DE LA NOSTRA IMATGE!

. TENIR RELACIONS AFECTIVES IGUALITÀRIES I RESPECTUOSES!

. TENIR DRET A ACCEDIR ALS MATEIXOS LLOCS DE RESPONSABILITAT!



Animem totes les dones joves a sumar-se a la lluita per la igualtat, i tots els homes, que entenen que la lluita per la igualtat de gènere, també els alliberarà a ells, que participin del procés de transformació activament.