Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


COMUNICAT DE L´AEP VERS LA PRESÈNCIA D´ORGANITZACIONS FEIXISTES A LA UNIVERSITAT



El divendres 17 de novembre una organització feixista va utilitzar l´espai de la Universitat de Barcelona per donar-se a conèixer entre les i els estudiants. Des de l´Associació d´Estudiants i Estudiantes Progressistes (AEP) volem exposar la indignació que ens ha suposat l´autorització de l´acte.



L´AEP, com a organització estudiantil sensibilitzada amb el treball de base dels moviments populars, entén que els espais públics de la Universitat tenen una doble funcionalitat. Per una banda l´estricament acadèmica de transmissió de coneixement i del seu desenvolupament, i per altra banda la de reforç i avenç social del seu entorn més immediat. No entenem la Universitat sense aquesta doble vessant. És per això que denunciem que s´autoritzin actes d´aquests tipus des de la Universitat.



Com a entitat pública, la Universitat ha d´estar disposada a cedir el seu espai per tal que es difongui l´esforç i el treball d´aquelles organitzacions i moviments socials que enfoquen la seva activitat d´acord amb uns objectius d´emancipació de les classes populars, millorant-ne així les condicions de vida i la dignitat de les persones i el país. La col·laboració indirecta que presta la Universitat al deixar que organitzacions de marcat caràcter filo-nacionalsocialista hi accedeixin sense cap tipus de requisit previ només la podem jutjar d´irresponsable. Recalquem que la Universitat no es pot permetre aquestes llicències amb organitzacions que fomenten l´odi al desconegut, la xenofòbia, la guerra per la guerra o la superioritat de la “raça europea”.



Des de l´AEP exigim a la Universitat de Barcelona que es comprometi a vetar l´entrada a aquelles organitzacions que atempten directament contra la carta de drets fonamentals de ciutadania. Aprofitem per llençar un missatge a totes les Universitats públiques catalanes per treballar d´acord amb uns criteris de progrés i benestar pel poble al que pertany.



PER UNA UNIVERSITAT POPULAR! PROU INTROMISSIONS FEIXISTES!



Associació d´Estudiants i Estudiantes Progressistes

Barcelona, 19 de novembre del 2006