Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Carles Fontserè, l’últim gran referent del cartellisme de la Guerra Civil, va morir ahir al matí a l’edat de 90 anys a l’Hospital Josep Trueta de Girona.



L’il·lustrador nascut a Barcelona el 1917, va començar a dibuixar de manera autodidacta als 15 anys i quan va esclatar la guerra, el 1936, es va integrar activament al Sindicat de Dibuixants Professionals. Els partits i les institucions republicanes li van confiar als cartells, les tasques de propaganda i informació, va realitzar cartells per al POUM, la CNT, el PSUC i la UGT. El 1937 va travessar la frontera i no tornaria de l’exili fins als anys 70.



Compromès fins al final amb la memòria de l’antifeixisme català, de la Guerra Civil i de la diàspora de l’exili, els darrers anys va donar suport a la campanya de la Comissió de la Dignitat per al retorn dels papers de Salamanca, entre els quals hi ha alguns del seus cartells més coneguts.