Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Podem entendre que el PP rebutgi el reconeixement dels lluitadors republicans i el restabliment de les víctimes del franquisme, perquè són hereus de la dictadura, però no entenem la visió descafeïnada i raquítica que té el govern del PSOE a l’hora de reparar la memòria de l’esquerra i els demòcrates.

Per a tot demòcrata i per a qualsevol persona que es digui d’esquerres hauria de ser irrenunciable una llei que anul·li els judicis del franquisme i que pugui saldar el deute d’una transició on alguns van aconseguir identificar la reconciliació amb l’oblit. Una situació que amb una democràcia ja consolidada és inacceptable”.



Ens sorprèn especialment dels socialistes que neguin incloure en la llei l’anul·lació de ple dret de sentències dictades en consells de guerra, tribunals de responsabilitat política i el Tribunal Especial de la Repressió de la Masoneria i el Comunisme a Espanya.



EUiA creu imprescindible una llei de memòria històrica que impulsi el coneixement de la veritat i la investigació, que preservi la memòria dels represaliats amb indemnitzacions als supervivents o a les famílies, que ajudi a la localització de les víctimes del franquisme i que difongui la tradició antifranquista i democràtica.



Si es manté la Llei de la Memòria Històrica amb els paràmetres actuals, és a dir, absolutament insuficient, d’aquí al 18 de juliol de 2007 els nostres joves, Alternativa Jove-Joves d’EUiA, retiraran tots els símbols feixistes que encara queden a Catalunya i els enviaran a la Moncloa. Ho farem per netedat democràtica i per respecte a les víctimes del franquisme”.



Jordi Miralles, coordinador nacional d´EUiA.