Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


José Díaz Ramos va néixer a Sevilla al 1896, forner de professió, va militar a la CNT en la seva joventut.



Després passa al PCE, on duu a terme una gran tasca en la construcció i cohesió del PCE . La línia sectària i de completa dependència de l’ URSS per part de Bullejos ( Secretari General del PCE ) portà als comunistes a distanciar-se de la classe treballadora i rebutjar avanços com la II República.



Al 1932, al IV congrés del PCE, Jose Díaz es elegit Secretari General. Amb aquest canvi de direcció (juntament amb el canvi de rumb de la Internacional Comunista) els comunistes a l’estat, creixen i es desenvolupa l’organització de forma espectacular, la voluntat unitària de José Díaz arriba a la seva màxima i millor expressió en el procés de la constitució del Front Popular. Els comunistes érem conscients del perill feixista de GilRobles i companyia, i que la millor manera de derrotar a la dreta era la creació d’un front d’esquerres, des de burgesia democràtica fins a la classe obrera. Per altra banda , el PCE-PCC treballava amb la resta de partits i sindicats socialistes i revolucionaris per la unió definitiva (els dos millors exemples foren la fusió de CGTU-UGT i la creació del PSU-PSUC).

Una greu malaltia el fa viatjar a l’URSS per al seu tractament. Lamentablement la irreversibilitat del càncer, el fa suïcidar-se l’any 1942.



Els CJC - Joventut Comunista de Catalunya, ens enriquim de la gran experiència que ens va deixar José Díaz, que sempre va lluitar per la unitat de l’esquerra.