Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Antonio Gramsci ( 1891-1937 ). Va néixer a la Cerdenya, de ben petit s´incorpora al moviment revolucionari italià. Treballa al setmanaris socialistes de " El crit del poble ", "Avant".

Fou un dels fundadors del Partit Comunista d´Italia el 1921. Escollit diputat, el feixisme que arriba al poder al 1922 comença la repressió contra els treballadors.

Gramsci es empresonat ( on redactara els Quaderns de la pressó ) i no sortira fins poc abans de la seva mort.



Les aportacions al marxisme de Gramsci son moltes i importants, com el concepte d´hegemonia, l´estudi de l´anomenada superestructura, el bloc històric, els intel.lectuals orgànics, el concepte de partit i un llarg etc...



Des dels CJC-Joventut Comunista, ens reafirmem en l´estudi i les reflexions de Gramsci, i en el seu homenatge, aixi és com el col.lectiu de formació dels CJC va adoptar el seu nom juntament amb el del revolucionari Lenin.



Salut i Revolució !