Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


La coordinadora de col.lectius CJC Bcn-Est, celebra l´èxit en assistència i participació a l´acte. La coordinadora de col.lectius de la Joventut Comunista, va sorgir fa pocs mesos, després de la creació de col.lectius de joves comunistes als districtes d´Horta-Guinardo, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, fruit del creixement en activitats i militància dels CJC-Joventut Comunista de Catalunya.



A continuació la crònica de l´acte sobre joves i República, redactat per la camarada Uxia Gonzàlez.





El passat dissabte 21 d’abril va tenir lloc al casal de joves de la Guineueta una taula rodona amb el títol els joves i la República organitzada per l’assemblea de Nou Barris Sud d’EUiA i Alternativa Jove-Joves d´EUiA.



Què representà pels joves dels anys 30 la II República? Com veuen els joves d’avui en dia una III República? Són algunes de les qüestions plantejades pel coordinador de l’assemblea, Pere Fernàndez, en realitzar una breu introducció per donar pas a la intervenció de Martí Bielsa. Aquest, secretari de l’associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme va parlar de la difícil situació de l’època –analfabetisme, baixa esperança de vida, imposició religiosa, pobresa extrema,...- a la qual va haver d’enfrontar-se la II República. Destacà que “ les eleccions del 33 les vam perdre perquè el poble estava desencisat”. Valorant, malgrat tot, els importants projectes que va posar en marxa: reforma agrària, militar, autonòmica, religiosa i social. Com a última idea important parlà de la projecció en l’actualitat d’una III República Federal.

A continuació van parlar el responsable de joves de l’assemblea de Nou Barris Ivan Quiroga, que va insistir en els grans avanços de la II República reflectits en la promulgació d’una de les constitucions més progressistes de l’època; i el company d’Alternativa Jove David Moreno, que va animar al jovent a comprendre la necessitat d’una III República que ens portaria una democràcia més participativa, responsable i solidaria.

Tot seguit, es va obrir un diàleg entre tots el assistents en el que van sorgir conceptes com el dèficit democràtic intrínsec de la monarquia, el conformisme del poble amb la monarquia, la necessitat de la unitat de l’esquerra, el problema del capitalisme al món, el desinterès general del jovent,..

Com a cloenda de l’acte, Pere Fernàndez va remarcar la importància de que EUiA defineixi i expliqui què és una república i què és un model federal. “Per democràcia, transparència i sanitat és necessària una III REPÚBLICA”.



Salut i República