Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


ACTUA pretenia amb aquesta acció mobilitzar a la gent jove pel l’1 de maig 
 

Avui dimarts 24 d’Abril, la Plataforma pel 1r de maig ACTUA, la qual està formada per organitzacions juvenils de caire sindical, polític i del món del lleure, ha organitzat una acció directa a la Pl. Sant Jaume per reivindicar salaris dignes, accés a l’habitatge i una educació pública, laica i de qualitat.  

Una trentena de joves s’han concentrat a les 11:15 a la Plaça Sant Jaume per simular la gimcana que ha de recorre una persona jove. Tots i totes les joves havien de córrer per aconseguir un títol acadèmic. No tots en tenien, ja que el 30% del i les joves a Catalunya pateixen fracàs escolar, posteriorment havien de saltar per aconseguir un contracte laboral. Els i les que s’anaven quedant pel camí s’anaven incorporant al quadrat de la precarietat. El pas final era aconseguir un pis de protecció oficial. El resultat era que tan sols dos joves podien aconseguir emancipar-se dignament i amb qualitat.

ACTUA és una plataforma jove reivindicativa del 1r de maig que es va crear amb motiu de l´1 de maig. L’any 2006 diverses organitzacions juvenils van constituir una plataforma per mobilitzar  el jovent entorn de la manifestació del primer de maig i contra la precarietat juvenil.

ACTUA és una plataforma que veu als joves com a el motor dels canvis socials i intenta aglutinar esforços perquè les reivindicacions per una feina digne, un habitatge accessible, i una educació pública de qualitat, tinguin més força i puguin fer més soroll.

ACTUA és rica en organitzacions i en visions, però és unitària pel que fa al discurs i a la voluntat. ACTUA és una crida a la gent jove a la mobilització. 

La plataforma a conclòs la seva acció reivindicativa convocant a tots i totes les joves el dia 1 de maig a les 11:30 a Plaça Urquinaona / Rda. Sant Pere per anar tot i totes juntes a la manifestació. 

Per a més informació www.primerdemaig.org