Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest dissabte 14 d’abril, Alternativa Jove - Joves d´EUiA ha celebrat el 76 aniversari de la proclamació de la II República amb un referèndum simbòlic en plena Rambla de Canaletes de Barcelona.



Tot i el temps plujós, més d’un miler de ciutadans i ciutadanes de totes les edats han participat en el referèndum, per a deixar patent que prefereixen un estat republicà enlloc de la monarquia. La gent gran que va viure la II República ha mostrat la seva satisfacció en veure la simbologia republicana i molts joves s’han apropat encuriosits i també han dipositat el seu vot. L’acció ha començat a les de les 11 del matí i a més d’instal·lar una taula amb les urnes, els militants d’EUiA i Alternativa Jove han enlairat uns globus de grans dimensions amb els colors de la bandera republicana. Passada la una del migdia, el recompte de paperetes ha donat com a resultat 1.053 vots a favor de la República, 21 de pro monàrquics, un vot en blanc i un de nul. Al llarg del matí també s’han venut 111 metres de bandera republicana, al preu d’un euro el metre.



També s´ha celebrat aquest referèndum simbòlic a d’altres localitats catalanes, com Granollers, l’Hospitalet de Llobregat o Barberà del Vallès.