Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Constatem la bona salut de el front d´esquerres a Catalunya, fruit de les mobilitzacions polítiques, socials i el treball que continua impulsant el canvi a Catalunya. En aquest sentit, valorem positivament que d´uns anys ençà, es torni a plantejar la disjuntiva electoral dreta-esquerra, davant la visió que presenta als polítics com a simples gestors de l´administració

1 - Ens trobem en una nova confrontació electoral, amb una dreta cada cop més extrema, i un centre-esquerra que no es capaç d´articular alternatives progressistes reals davant propostes demagògiques i radicals de CIU-PP.

2 -. La coalició EUiA - ICV - EPM té unes expectatives de creixement i incidència municipal molt importants. Som necessaris per derrotar la dreta. Al març del 2004 ho vam ésser per derrotar el PP a l´estat, al 2003 i 2006 per derrotar PP-CIU a Catalunya, i ara serem encara més necessaris per conformar governs d´esquerres les poques ciutats i pobles importants on governa la dreta i per fer fora a la dreta de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona.

3 - La coalició EUiA-ICV-EPM, es l´única alternativa (que no alternància) a les polítiques conservadores de CIU-PP i a les centristes de PSC-ERC, que recorren únicament a la demanda del vot útil com a alternativa i no a l´explicació de les propostes per a ciutats i pobles. Des de fa uns anys, aquesta diferenciació és cada cop més evident per al poble de Catalunya.

4 - Des dels CJC creiem que per millorar les condicions de vida dels treballadors i treballadores en el context social actual és fonamental la construcció d´un front unitari de les forces progressistes. Per això apostem per aliances amb aquestes forces allà on sigui possible per tal de mantenir la dreta allunyada del poder, i adquirint el compromís d´estirar cap a l´esquerra les polítiques municipals desenvolupades allà on EUiA tingui presència.

5 - EUiA-ICV-EPM, articula l´alternativa d´esquerres i ecologista als municipis de Catalunya. Amb propostes clarament progressistes com la derogació de les anomenades Ordenances de Civisme, per un model general d´inclusió, amb la potenciació dels serveis públics i de proximitat. Actuar amb mecanismes positius com coercitius davant l´especulació urbanística, que impedeix l´emancipació del jovent i minva les condicions de vida de tota la classe treballadora, així com garantir i potenciar els equipaments culturals, i la qualitat dels serveis públics. Actuacions a favor de l´acompliment del protocol de Kioto en primer termini, i avançar per a un model de desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient com a objectiu final.

6 - Pel que fa a la gent jove, apostem per la creació i consolidació de polítiques reals d´emancipació. Alguns punts fonamentals són facilitar d´accés a un habitatge digne, creant, per exemple, bosses de pisos de lloguer exclusives per a gent jove on els criteris d´assignació siguin de rendes i de proximitat al lloc de treball i/o estudi. Reclamem també la disponibilitat d´espais per a que el jovent puguem desenvolupar la nostra activitat. Això vol dir més locals d´assaig, equipaments esportius, biblioteques... i en general, propostes d´oci alternatiu allunyades de la lògica consumista que promoguin la formació de persones socialment actives. EUiA - ICV - EPM és l´única opció que posa aquets punts, entre molts altres, a primera línia de la seva actuació

7 - Els CJC - Joventut Comunista de Catalunya, fem una crida al jovent de Catalunya, per anar a votar el diumenge 27 de maig, i votar les llistes d´EUiA-ICV-EPM, així com les d´EU-IU (allà on no es presenta coalició). Els comunistes tenim molt clar que les eleccions no són la part més important del treball per avançar cap a la societat que volem, és a dir, la societat socialista. Els instituts, les universitats, els llocs de treball, l´associacionisme juvenil, els barris, els pobles etc... constitueixen el nostre eix d´acció i vertebració de la societat. La derrota de la dreta i l´avenç de l´esquerra transformadora constitueixen un impuls en aquesta direcció.

8 - Per últim denunciem un cop més la injustícia que suposa que les persones immigrades no tinguin dret a vot. Això evidencia una diferenciació entre ciutadans de primera i de segona categoria que és totalment inadmissible en un estat suposadament democràtic. És català qui viu i treballa a Catalunya.

Per uns municipis més democràtics i participatius, amb més i millors serveis públics, més sostenibles, i en definitiva, per uns ajutaments al servei dels ciutadans i ciutadanes, vota EUiA - ICV - EPM

CJC - Joventut Comunista de Catalunya
25 de maig del 2007