Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Els passats 29 i 30 de Juny EUIA en conjunt el Partit de l’Esquerra Europea va portar a terme les Jornades de Precarietat i Salut. Es van desenvolupar diferents ponències i debats, totes elles englobades en tres temàtiques; Economia, Món Laboral i Salut.

Tots els debats van fer palès que no vivim a l’Europa dels Drets, sinó que ens trobem davant d’una Europa de precarietat on la temporalitat, els baixos sous, els accidents i les desigualtats laborals són evidents per a joves, immigrants i dones, i les polítiques socials tan sols són vistes com un cost. Aquesta precarietat tan sols genera desigualtats, manca de salut i por, una por que deixa la política fora de la feina, que fa que no ens organitzem i que no lluitem conjuntament contra el gran fantasma de precarietat.

Davant tota aquesta realitat es considera indispensable l’inclusió de polítiques socials que conscienciïn a la població de la gran quantitat de morts, accidents i malalties que són generades a causa de la precarietat laboral, així com conscienciar al personal sanitari d’aquestes dades. Per altra banda demanem mecanismes d’inspecció eficients, que no romanguin en mans de les patronals.

De totes les idees extretes se’n deriva la que ha sigut anomenada Carta de Barcelona i que pretén ser l’escrit de referència de l’Esquerra Europea contra la precarietat laboral que s’apodera d’Europa.Camarades de la Joventut Comunista van participar activament a les jornades, com no podia ésser d´un altre manera, en la nostra lluita diària contra les injustícies del sistema capitalista i de l´estat burges.

Des de CJC- Joventut Comunista ens reafirmem en la lluita en favor de l’Europa dels Drets i contra la precarietat, i donem ple suport a la Carta de Barcelona.

Visca la lluita de la classe obrera!