Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


ROSA Regàs

A vegades es manipulen les notícies tergiversant- ne les dades disponibles. Per exemple, els assassinats de ciutadans palestins perpetrats per l´Exèrcit israelià se´ns donen com "Soldats israelians maten dos terroristes que viatjaven en un cotxe...". Qui havia dit que ho fossin? Potser han estat jutjats? La informació dels serveis d´intel.ligència d´un Estat substitueix la justícia?

Però també amb el silenci es poden transmetre al lector notícies escorades cap a la defensa de la ideologia de l´agència de notícies, el mateix diari, el periodista, o, directament, el poder. Les actuacions de Chávez, el tan vilipendiat president de Veneçuela, sempre arriben carregades d´oprobi. Però, quan se´ns parla dels èxits aconseguits per ell en un país ric que va trobar submergit en la misèria i en la corrupció?

Ens els explica Ignacio Ramonet a Le Monde Diplomatique d´aquest mes: "Més de tres milions d´hectà-

rees de terra distribuïdes entre els pagesos. Milions de nens i d´adults alfabetitzats. Milers de dispensaris mèdics instal.lats als barris populars. Desenes de milers de persones sense recursos amb afeccions oculars operades gratuïtament. Els productes alimentaris bàsics estan subvencionats i són oferts als pobres a preus inferiors a un 42% respecte als preus del mercat. La durada de la jornada laboral setmanal ha passat de 44 hores a 36, i el salari mínim ja arriba als 204 euros mensuals (el més alt de l´Amèrica Llatina)".

Segons l´informe del maig del 2006 del Center for Economic and Policy Research, de Washington, aquestes mesures han donat com a resultat que entre el 1999 i el 2005 la pobresa caigués a Veneçuela del 42,8% al 33,9%, i l´economia submergida, del 53% al 40%. I segons Business Week (Nova York, juny del 2007), el creixement en els últims tres anys va arribar al 12%, dels més alts del món, amb una pujada del consum del 18% anual.

Ningú parla d´aquests encerts de Chávez. Més aviat ens dediquem a denigrar-lo per presentar "una reforma constitucional per la qual pugui ser elegit de manera indefinida". Com els nostres presidents, aquí, a Espanya.



( El Periódico )