Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


ls joves d’Esquerra Unida i Alternativa han col·locat la placa amb el nou nom sobre l’actual i han demanat una trobada amb l’alcalde Hereu per demanar-li que el canvi es faci oficial



Alternativa Jove-Joves d’EUiA han portat a terme avui, 9 d’octubre, una acció reivindicativa en motiu del 40 aniversari de l’assassinat del Che, dia en el qual es compleixen justament demà. L’acció ha consistit en rebatejar l’actual Carrer Duc de la Victòria de Barcelona amb el nom de “Carrer d’Ernesto Che Guevara. Revolucionari (Rosario 1928-Bolívia 1967)”. Ho han fet col·locant una placa amb la nova denominació sobre l’actual.



Per als joves d’EUiA és necessari que Barcelona tingui un carrer en homenatge al Che, i per això han demanat una trobada amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, a qui li exposaran les seves raons per demanar que aquesta acció simbòlica es faci realitat. Així ho ha explicat el responsable d’Alternativa Jove, Xavi Nieto, que ha assegurat que “no entenem que Barcelona dediqui dos carrers a un general que va bombardejar la ciutat provocant víctimes mortals entre la població treballadora –també existeix el Passatge Duc de la Victòria-. Creiem que els noms dels carrers haurien de recordar persones que hagin protagonitzat accions en benefici de la societat i la humanitat, com el Che. Aquesta és la reivindicació que li traslladarem a l’alcalde”.



I és que el Carrer Duc de la Victòria està dedicat al general Baldomero Espartero, que va ordenar bombardejar Barcelona el 1842 des de Montjuic per reprimir la iniciativa de la Junta de la ciutat d’enderrocar la Ciutadella, símbol de la derrota de 1714. Enmig de la polèmica oberta a Barcelona pel nom del carrer, actualment s’estan fent tràmits per canviar el nom de la via a ‘Carrer del Duc’, una opció que, d’acord amb el seu republicanisme, tampoc aprova Alternativa Jove.



A l’acció han assistit, a més del responsable de l’organització juvenil, Xavi Nieto,el responsable d´organització de joves d´euia David Moreno, la coordinadora d’EUiA de Barcelona i Delegada de Salut Pública de l’Ajuntament, Isabel Ribas, i la consellera del Districte de Ciutat Vella de la coalició, Rut Garrido.



Una activitat emmarcada en la campanya pel 40 aniversari del seu assassinat



Aquesta acció simbòlica s’emmarca en la campanya posada en marxa per Alternativa Jove en homenatge al Che. A més de difondre la seva figura a través de material divers com tríptics, samarretes, música o un videojoc (consulteu a www.hastalavictoriasiempre.cat), una exposició itinerant amb fotografies sobre “El Che i la Cuba d’avui” visitarà diverses ciutats catalanes fins el pròxim mes de desembre. La mostra es va presentar a la passada edició de la Festa Anual d’EUiA.