Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Condemnem de les mesures contra les manifestacions pacífiques a Birmània!

Unim-nos a la solidaritat amb el moviment per la Democràcia!



La Federació Mundial de la Joventut Democràtica (FMJD) està profundament preocupada per l’actual repressió contra els i les joves i les persones pacífiques de Birmània (Myanmar) i contra la seva lluita.



Les passades setmanes, les lluites populars han presentat un seriós repte a la Junta Militar Birmana, que ha respost traient milers de tropes al carrer, matant, ferint i detenint a molta gent. Sons de trets i gasos lacrimògens han estat la rutina diària, mentre que les instal·lacions d’Internet i les xarxes de comunicacions han estat tallades. Denunciem insistentment aquest lamentable, inhumà i brutal intent d’acallar les justes protestes del poble birmà.



Malgrat les intencions de la Junta Militar Birmana de crear un caos total i acabar amb el moviment pacífic, desenes de milers de manifestants han sortit heroicament al carrer.



A Birmania, l’actual règim militar anomenat “Consell per la Pau i el desenvolupament de l’Estat”, després d’haver perdut estrepitosament el poder en unes eleccions democràtiques, no ha demostrat cap intenció de tornar el poder al poble i al partit escollit, la Lliga Nacional per la Democràcia, com porta sol·licitant l’Assemblea General de la ONU des de 1992.



Condemnem insistentment l’empresonament de Ang San Suu Kyi – la líder de la Lliga Nacional per la Democràcia – que va guanyar el 82% dels escons a les últimes eleccions a Birmània, i dels més de 110 presos polítics, inclosos més de 300 líders juvenils i estudiantils.



Demanem a la Junta Militar Birmana que reinstauri la democràcia al país i alliberi a tots els presos polítics.



Expressem la nostra solidaritat amb els moviments estudiantils, juvenils i populars a Birmània en el seu esforç per democratitzar la vida política, econòmica i social del país. Fem arribar també la nostra solidaritat a la nostra Organització Membre a Birmània, la Lliga dels Estudiants de Tota Birmània (ABSL) en la seva valent lluita.



Amb això creiem que la lluita antiimperialista continuarà creixent malgrat els atacs i prohibicions reaccionàries, la FMJD apel·la a les organitzacions juvenils i estudiantils que estimen la pau a tot el món, i a les Nacions Unides, a que estiguin al costat del poble birmà i que mostrin tot el seu suport a la seva heroica lluita per la Pau i la democràcia.



Buró del Consell Coordinador de la FMJD

1 de octubre de 2007, Budapest, Hongria