Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.




Moviments socials catalans de diferents àmbits i sectors ens estem reunint des del juny passat per organitzar el primer Fòrum Social Català (FSCat). Amb el FSCat volem aprofundir en l'enxarxament del teixit associatiu i de moviments socials catalans i mostrar un cop més a la societat les alternatives que existeixen i proposem davant de les problemàtiques que vivim en el dia a dia, tant a nivell local com global.

El FSCat és un projecte compartit per organitzacions de molt diferent tipus, que creiem que un altre món és possible i que estem treballant per aconseguir-ho. Aquest projecte tindrà el seu punt àlgid durant la setmana del 21 al 27 de gener, i sobretot el dia d’acció global dissabte 26 de gener, responent a la crida feta al darrer Fòrum Social Mundial, al gener de 2007 a Nairobi. Durant aquest FSM es va decidir que el proper 2008, enlloc d’organitzar un nou Fòrum Social Mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint, i com a resposta, a la trobada del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, en la que es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial... És, doncs, la resposta plural, alternativa, imaginativa, positiva, que fem des d’una social civil global que reclama ser escoltada.

Per poder donar cabuda a totes les iniciatives i activitats que s'estan preparant des de la societat civil catalana el FSCat tindrà dues fases. La primera, entre el 18 i el 24 de gener, on tindran cabuda totes les iniciatives que es vulguin organitzar a escala local per tot el territori català, iniciatives que poden proposar totes aquelles organitzacions i persones que sentin seu l'esperit del FSCat i hi vulguin participar. La setmana culminarà, en la seva segona fase, amb un seguit de seminaris i activitats a Barcelona. Aquests seminaris seran organitzats de forma col·lectiva per totes aquelles entitats i persones que hi vulguin participar, i de fet ja està obert el termini per poder fer propostes (http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article21). Dins d’aquest cap de setmana també es preveu la celebració d'activitats culturals, així com una assemblea de moviments socials i una manifestació.

En definitiva, un FSCat amb accent tant local com global, al sumar-nos el dissabte 26 de gener al conjunt d'accions que s'estaran duent a terme arreu del món. Un FSCat participatiu, un lloc de trobada, un altaveu d’alternatives i propostes, un espai on construir aquest altre món que ja sabem possible.

www.forumsocialcatala.cat

Crida a la participació del FSCat: http://www.forumsocialcatala.cat/IMG/pdf/crida_FSCat.pdf

Dubtes més freqüents sobre el FSCat: http://www.forumsocialcatala.cat/spip.php?article16