Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat divendres es va realitzar una trobada amb representants de la Joventut Comunista del Líban.



Amb aquesta trobada a més de profunditzar els llaços fraternals entre les dues organitzacions, vam comentar la situació al Líban amb la gran preocupació per la possibilitat de l´inici d´una nova guerra civil degut al insostenible sistema confessional de divisió de poders l´estat i territorial (o de circumscripcions electorals) entre diverses religions (que acaben sent diversos poders fàctics exteriors, tant EEUU-Israel com Síria-Iran), que es perpetua tot i que la constitució diu que cal reformar-ho. Aquest fet fa que l´únic partit que és presenta a tot el territori del Líban sigui el comunista sent l´abanderat del laïcisme per l´estat i la societat i per la resistència a l´intervenció externa tant armada com econòmica.



Igualment vam parlar de la situació dels drets de les persones i sobretot de les joves als dos països i de quina manera els defensem cadascú a la nostra realitat.



Per últim, també vam intercanviar metodologies i experiències de lluita al món estudiantil i al món obrer. Així com l´interès de les dues organitzacions d´apropar els nostres llaços de solidaritat internacionalista i la voluntat dels CJC de realitzar brigades de solidaritat amb el Líban.