Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Ara fa 40 anys Ernesto Che Guevara lluitava contra la dictadura a Bolivia, al capdavant de l’Ejercito de Liberación Nacional.



Ara fa 40 anys Ernesto Che Guevara moria assassinat a mans de l’exèrcit Bolivià i de la CIA.



Ara fa 40 anys moria l’Home Revolucionari, moria un guerriller, moria un home que va lluitar fins al final per la llibertat dels pobles.



El seu botxí va dir, narrant aquell trist 9 d’octubre: "Dudé 40 minutos antes de ejecutar la orden. Me fui a ver al coronel Pérez con la esperanza de que la hubiera anulado. Pero el coronel se puso furioso. Así es que fui. Ése fue el peor momento de mi vida. Cuando llegué, el Che estaba sentado en un banco. Al verme dijo: «Usted ha venido a matarme». Yo me sentí cohibido y bajé la cabeza sin responder. Entonces me preguntó: «¿Qué han dicho los otros?». Le respondí que no habían dicho nada y él contestó: «¡Eran unos valientes!». Yo no me atreví a disparar. En ese momento vi al Che grande, muy grande, enorme. Sus ojos brillaban intensamente. Sentía que se echaba encima y cuando me miró fijamente, me dio un mareo. Pensé que con un movimiento rápido el Che podría quitarme el arma. «¡Póngase sereno —me dijo— y apunte bien! ¡Va a matar a un hombre!». Entonces di un paso atrás, hacia el umbral de la puerta, cerré los ojos y disparé la primera ráfaga. El Che, con las piernas destrozadas, cayó al suelo, se contorsionó y empezó a regar muchísima sangre. Yo recobré el ánimo y disparé la segunda ráfaga, que lo alcanzó en un brazo, en el hombro y en el corazón. Ya estaba muerto."



Fa 40 anys que és mort i, tot i així, el Che continua present i continua inspirant el moviments revolucionaris. Per això la comissió d’homenatge a Ernesto “Che” Guevara ens vam proposar reivindicar la vigència del seu pensament i obra en aquest 40è aniversari.



Així, el passat dissabte 17 de novembre, més de 500 persones van assistir al concert d’homenatge a la sala Bahia del barri de Sants. La primera part de l’acte va consistir en un concert del cantautor Luís Novoa que va tocar cançons com "Soldadito boliviano" o "Nicaragua, nicaragüita". Després es va fer la lectura del manifest unitari “Homenatge a un home que no pertany a aquest temps, pertany a temps futurs” i finalment, en la segona part de l’acte, va actuar el grup Insershow versionant cançons tan emblemàtiques com "Cualquier dia" de Piperrak o "No hay tregua" de Barricada.



(extret de la plana web de l´AEP)