Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Declaració de la Comissió Nacional d´EUiA sobre els resultats electorals d´IU





Per a EUiA el bipartidisme que han fomentat el PSOE, el PP i bona part dels mitjans de comunicació, més la por a la dreta que representa el Partit Popular, han provocat la concentració majoritària del vot de la gent d´esquerres a les candidatures del PSOE. Aquesta bipolarització i una Llei Electoral injusta expliquen, en part, la pèrdua de vots d´IU i del grup parlamentari propi.



Però, dit això, per a EUiA els resultats electorals d´IU expressen que ja s´ha acabat una llarga etapa a IU-Federal. S´ha acabat una concepció limitada de a qui es pretén representar, d´una manera de fer, d´infravalorar el construir organització i del constant soroll intern.



Els resultats electorals no han estat satisfactoris. Però per a EUiA, IU és necessària. És per això que EUiA és compromet a contribuir a:



1.- Rellançar el projecte polític d´una formació d´esquerres, federalista i ecologista.

Una posada al dia d´IU-Federal en base a un impuls de la iniciativa social, política i institucional. Una revitalització i una obertura política cap als treballadors i les treballadores i especialment als que han optat electoralment pels socialistes.



2.- Recuperar i millorar el funcionament

Les propostes socials i polítiques de l´esquerra transformadora necessiten d´una IU més arrelada. Una IU que construeixi organització i millori el seu funcionament en base a:



* Dinamitzar l´activitat de les assemblees territorials i el paper de les federacions i les organitzacions.



* Obrir-se a més persones del món del treball, a professionals i a gent jove.



* Un nou paper dels grups institucionals i dels càrrecs públics: municipals, autonòmics, al Congrés i al Senat.



3.- Aconseguir un nou equip de direcció

Un nou equip de direcció que dinamitzi l´activitat política i organitzativa, i prepari la propera Assemblea Federal d´IU.



4.- Una Assemblea Federal de tota IU

Una Assemblea Federal d´IU de les Federacions, d´EUiA, de les pluralitats i dels afiliats i les afiliades. Una Assemblea d´IU-Federal per a rellançar el projecte polític d´una formació d´esquerres, federalista i ecologista.



Barcelona, a 10 de març de 2008









10 de Març de 2008