Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El 8 de Març és el dia de la Dona Treballadora, i és per això que des del col·lectiu de lluita de Gènere Margarida Abril dels CJC-Joventut Comunista ens hi sumem a les mobilitzacions, que des dels diferents moviments socials presents a la Plataforma pel 8 de Març s’estan duent a terme, així com també a les diferents activitats desenvolupades per l’AEP i l’Universitat en Marxa a l’àmbit universitari.



La societat patriarcal en que vivim és una mostra més del sistema capitalista en que estem inserits, que oprimeix a treballadores i treballadors en la seva vida diària i permet la reproducció de les desigualtats que gènere. Però aquesta opressió en el cas de les dones es troba encara més agreujada; pel simple fet de la nostra condició com a tals, se’ns precaritza encara més a la feina, se’ns dificulta, no legalment però si simbòlicament, l’entrada a segons quins àmbits com és el polític, i en definitiva se’ns demanen igualtat d’obligacions a canvi d’una desigualtat de drets. És per això que com a comunistes lluitem per l’alliberament de la dona en la recerca d’una societat més justa i igualitària, entenen que aquest alliberament a de passar per la superació de l’opressió de la classe treballadora.



Enguany aquest dia de lluita es dedica a exigir el dret a l’avortament lliure i gratuït, un dret obviat per la legislació fins fa ben poc, i reprimit en els darrers mesos. Considerem extremadament greu la incapacitat que ens dona la legislació per decidir sobre el nostre propi cos, i ens obliga a acceptar els valors i les idees pròpies de la moral cristiana i de la dreta més rància. És aquesta una alienació més que ens vol imposar la societat en que vivim i que des de la joventut comunista no estem disposats a acceptar.



Per totes aquestes raons i moltes altres us demanem a totes i tots que lluiteu dia rere dia contra aquestes formes d’opressió dels treballadors, i especialment de les treballadores, però encara més us demanem que el dia 8 de Març sigui el dia per recordar, refermar i aglutinar les nostres lluites.



Ens veiem el 8 de Març a les 18h a Plaça Sant Jaume perquè totes i tots hem avortat, perquè totes i tots patim l’opressió de les dones treballadores!



Col·lectiu de lluita de Gènere - Margarida Abril dels CJC