Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Resolució del col·lectiu de formació "Lenin-Gramsci"



Socialisme, República i Autodeterminació



14 d´Abril de 1931-2008





Aquest 14 d´abril commemoren el 77è aniversari de la proclamació de la II República.



Els i les comunistes de Catalunya celebrem aquesta fita per la victòria que va suposar per a la classe obrera i les capes populars, la derrota de la monarquia i la instauració d´un regim democràtic-burges.



La República fou l´ultim intent de revolució burgesa enfront a la dominació oligàrquica i terratinent espanyola. Les reformes agràries, econòmiques, nacionals, educatives, militars, culturals...encara que dirigides per la burgesia, anaven en una direcció progressiva, que beneficiava objectivament a la classe treballadora.



Aquesta experiència progressiva va ésser ofegada amb sang per part del feixisme internacional, seguida de 40 anys de dictadura franquista i 30 de dictadura monàrquic-burgesa.



Avui, la lluita per una República federal i socialista, on la classe treballadora dirigeixi democràticament l´econòmica , on es reconegui el dret d´autodeterminació dels pobles, contraria a tota explotació econòmica, ecològica, de gènere, nacional... i amb una voluntat inequívoca de defensa de la pau entre pobles es una necessitat.



Es un fet que el moviment republicà ha experimentat un creixement en aquests darrers anys, i la Joventut Comunista de Catalunya, com a part integrant i activa d´aquest moviment, hem de dotar de contingut transformador i radical l´aspiració republicana.



D´acord amb els principis marxistes-leninistes del dret dels pobles a l´autodeterminació, la Joventut Comunista de Catalunya, reconeixem el fet diferencial de Catalunya i declarem que Espanya és un conjunt de nacions lligades i oprimides per l´estructura d´un Estat de tipus feudal-oligàrquic que cal superar, per la qual cosa lluitem per assolir la llibertat nacional de Catalunya sense deslligar-se de la llibertat social de la classe obrera de Catalunya.



La República , no es un fi, sinó un mitjà que permet avançar a les forces transformadores i revolucionaries en la seva lluita contra l´oligarquia financera i terratinent, principal enemic de la classe obrera i capes populars a Catalunya i l´Estat espanyol.







SOCIALISME, REPÚBLICA, AUTODETERMINACIÓ



CJC – Joventut Comunista de Catalunya

Col·lectiu de formació dels CJC "Lenin-Gramsci"



14 abril de 2008



www.joventutcomunista.org