Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Uns 3.000 treballadors de Nissan, segons fonts sindicals, s'han manifestat a la Zona Franca de Barcelona en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació que ha presentat la companyia per acomiadar 1.680 persones de les plantes de Barcelona i Montcada i Reixac. A partir de les deu del matí s'han començat a concentrar-se davant de la fàbrica de la Zona Franca i uns tres quarts d'hora més tard s'han dirigit al centre de recanvis de Nissan en aquest mateix polígon industrial custodiats per un ampli dispositiu policial.



Una pancarta amb el lema "Per la defensa de l'ocupació. No als acomiadaments de Nissan" encapçalava la marxa, en què no han cessat de sentir-se consignes contra el conseller director general de Nissan a Espanya, Fumiaki Matsumoto. Des del comitè d'empresa, denuncien el secretisme de la direcció i l'acusen d'amagar les seves veritables intencions.



Expedients i tancaments a dojo



El mercat laboral català està agitat. A l'anunci de l'expedient de regulació de Nissan confirmat a principis d'aquesta setmana se n'hi sumen de nous. Empreses com la productora de porcellana Lladró, per exemple, ha comunicat al seu comitè d'empresa la voluntat de retallar la plantilla.



També s'albira un futur complicat per als empleats de la fàbrica de gelats Frigo del Poblenou. La companyia angloholandesa Unilever, propietària de la marca, vol tancar la planta on treballen 268 persones. Uns 300 treballadors s'han concentrat aquest divendres al migdia a l'Illa Diagonal, on hi ha les oficines de la companyia. Els empleats han anunciat més mobilitzacions pels pròxims dimarts i dijous. Exigeixen que es mantinguin els llocs de treball perquè creuen que l'empresa és rendible.



I a Manresa, els treballadors de Pirelli de moment no sortiran al carrer però podrien fer-ho ben aviat. Per avui hi ha convocada una assemblea per decidir un calendari de mobilitzacions després que s'ha anunciat l'acomiadament de 280 empleats de la planta del Bages, prop d'un quart de la plantilla.



I a Palma, la situació és difícil per als treballadors de l'aerolínia Futura. La concentració dels empleats aquest divendres davant de la companyia ha acabat amb enfrontaments i ha estat dissolta per un fort dispositiu policial. Els treballadors s'han encarat amb el director, ja que veuen perillar les indemnitzacions. Han tirat ous i, fins i tot, un treballador ha arribat a les mans amb el director de recursos humans. L'expedient que ha presentat l'aerolínia preveu deixar al carrer 1150 persones a tot l'Estat.



Font: 3cat24.cat