Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


D’una manera clara i directa es parla de la situació política dels EUA, corregint la idealització que es fa a la premsa europea de les eleccions primàries i de les presidencials (en ocasió de les eleccions 2008). Noam Chomsky mostra clarament les grans deficiències d’aquest procés en el que els mitjans de comunicació constantment redefineixen el debat polític reduint-lo a un tema de personalitats en lloc de programes polítics.

L’entrevista toca també la situació a Europa i l’americanització de la política europea, en la que els mitjans d’informació estan també empobrint el procés electoral. En Chomsky també analitza com el govern dels EUA després de la II Guerra Mundial va fer tot el possible per debilitar les esquerres al continent europeu. L’americanització de la vida política europea és el triomf de les classes empresarials europees. La necessitat que la població recuperi el control de la seva vida requereix una radical democratització de la societat, organitzant moviments, com a part d’una nova Internacional que lluiti per un nou món i una nova societat a cada país.