Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Ahir, un mica abans de las sis de la tarda, moria a Barcelona el company Miguel Núñez als 88 anys d'edat.



Fundador del PSUC el 1936, va lluitar a la guerra a l’anomenada quinta del biberó. En finalitzar la contesa va ser empresonat. En recuperar la llibertat, de seguida es va reincorporar a la lluita, esdevenint el responsable polític de la guerrilla de Catalunya. Va ser detingut novament el 1958 i va romandre a la presó fins el 1967.



Va ser escollit diputat pel PSUC a les primeres eleccions democràtiques el 1978 i, en acabar el seu mandat, va desenvolupar la seva feina en la solidaritat internacional, sent membre fundador i president d’ACSUR-Las Segovias.



Núñez, considerat un dels més infatigables lluitadors antifranquistes, va recopilar la seva dilatada vida política en un llibre de memòries que va titular "La revolución y el deseo" (Península), en què, entre altres moments de la seva trajectòria, feia referència a la seva història com a soldat de la denominada "quinta del biberó" o als quatre consells de guerra als quals va ser sotmès durant la dictadura de Franco.



El gener passat va tornar a Barcelona a causa del seu delicat estat de salut ja què considerava que a Madrid no respectarien el seu testament vital. Miguel Núñez, que patia un emfisema pulmonar des de feia algun temps, va decidir donar el seu cos a la ciència i,per tant, no hi haurà enterrament ni funeral.



També volem recordar la nostra veterana camarada Celia Llaneza, que va morir a finals d'Octubre a Perpinyà, les seves cendres seran traslladades per la família a Barcelona. Cèlia asturiana de naixement, condecorada amb la "Cruz de Guerra" gran lluitadora contra el feixisme deia al llibre "De la resistència i la deportació" de Neus Català: “Salí de Asturias (en 1937), vine a Francia y yo no me he querido quedar en Francia, porque consideraba que la guerra continuaba en España y que tenía una obligación, en tanto que española, y más porque yo era viuda y tenía que defender los derechos de mi chica como defender los derechos de España”.




La vida de Miguel Nuñez segons Viquipèdia



Entrevista a Miguel Nuñez a ComRadio al juny passat