Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Declaracions del secretari general del KKE, Partit Comunista Grec, Aleka Papariga sobre les mobilitzacions a tot el país.



Protestes massives d'estudiants s'han desenvolupat a vàries cituats de Grècia. A Atenes milers d'estudiants han respost a la crida del comitè de coordinació estudiantil desafiant el clima de temor i intimidació que s'ha cultivat i es van reunir al centre d'Atenas.

Una vegada més, aquesta meravellosa mobilització va ser silenciada pels mitjans de comunicació de masses que van seguir amb l'emissió d'imatges dels disturbis i destruccions. El govern ja intenta aprofitar-se d'aquest clima, convidant els sindicats a suspendre les manifestacions durant l'actual vaga general.



Parlant a la premsa després d'una reunió amb el Primer Ministre Costas Karamanlis, que va tenir lloc ahir, Aleka Papariga va assenyalar que hi ha una sortida per al poble. "Fem una crida als treballadors, particularment a aquells que en els darrers anys, per diferents raons, han perdut l'interès actiu en la política, o aquells que encara estan dubtant, a organitzar-se en els sindicats, les associacions, tant en els llocs de treball com en els barris. És absolutament necessari que el nostre país estigui dotat amb els treballadors que lluiten perquè una tempesta encara major està per davant de nosaltres, a causa de la crisi econòmica i amb el pretext de la crisi".



Papariga a més subratlla la necessitat "d'un moviment de masses que s'autoprotegeixi i que el KKE identifica la justificada ràbia i indignació per la mort del jove"; però cal tenir en compte que els individus encaputxats han sortit de dins de l'autoritat estatal i s'han utilitzat per calumniar i trencar el moviment popular.


A més també denúncia que durant les protestes organitzades pel KKE la nit del dilluns hi ha hagut un pla de participació comú entre del encaputxats i les forces policials, que no van aconseguir. El mateix dia a Thessaloniki va haver un intent d'atac a les oficines del KKE de Thessaloniki per part d'un grup, però es va evitar l'entrada dels locals pels membres del partit i amics que custodiaven l'edifici.



Informació by the International Relations Section of KKE