Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El primer dia de l'any celebràvem el 50è aniversari de la Revolució Cubana, com aniversari de l'inici de la plena sobirania del poble cubà, com inici del dret a l'habitatge, com inici del dret a la educació, com inici del dret a treballar, com inici del dret a l'assistència sanitària gratuïta, com inici del repartiment de la terra entre els qui la treballaven i no entre les multinacionals americanes...



L'adquisició d'aquest dret per part de la població cubana ha comportat la penalització des de 1962 per part dels Estats Units d'Amèrica imposant un bloqueig econòmic, comercial i financer a la perla del Carib. Un bloqueig que ha suposat més de 90.000 milions de dòlars per Cuba, un país del tercer món.



Els Estats Units, no podent derrocar la voluntat popular mitjançant l'enviament de tropes a platja Girón, durant molts anys ha finançat grups terroristes afincats a Miami com Alpha 66 o Hermanos al Rescate, grups que han causat aproximadament 3.478 víctimes mortals i han ferit a més de 2.099 persones.



Aquestes organitzacions tot i ser molt més sagnants que ETA no apareixen a cap llista de grups terroristes ni han estat mai condemnades pels governs espanyols.



L'Estat cubà ha denunciat vàries vegades a les autoritats americanes aquests atemptats planejats, organitzats i iniciats Miami sense obtenir cap resultat. Davant d'això la única sortida que li queda a un Estat per protegir als seus ciutadans és infiltrarse en aquests grups mafiosos per obtenir la informació necessària per aturar els atacs. Informació que el 17 de juny de 1998 va ser tramesa al FBI, gràcies aquesta informació els Estats Units varen detenir a Antonio, René, Ramón, Fernando i Gerardo, els cinc ciutadans cubans infiltrats en les màfies cubanoamericanes, cusats de conspiració general, conspiració a l'espionatge, conspiració a l'assassinat, conspiració per actuar com agent estranger no registrar, us d'identitat falsa, etc..



D'aquesta detenció ja fa més de 10 anys i ni en el judici (que va ser el més llarg de la història dels EUA) ni durant tot el procés d'apel?lació s'ha demostrat l'existència de cap document militar classificat.



Per això, quan celebrem el 50 aniversari de la revolució cubana agafem més força que mai per demanar la llibertat d'aquests 5 antiterroristes i la finalització del bloqueig econòmic, financer, comercial i mediàtic.



El dia 21 de març a Gramenet del Besòs, amb la presència de Leonard Weinglass (un dels advocats dels 5) s'escoltarà un sol crit “Llibertat pels 5; aturem el bloqueig!”



Defensem Cuba

Barcelona, 14 de Febrer de 2009