Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Des de la CJC- Joventut Comunista de Catalunya, volem manifestar el nostre suport al moviment estudiantil de Tunísia i en particular, als membres de la Unió General d´Estudiants de Tunísia que estan sent reprimits. La repressió al moviment estudiantil a Tunísia, a Catalunya i arreu del món, és conseqüència d´una política comuna contra els drets dels i les joves al treball i l´educació en un context de crisi del capitalisme. Per això, encoratgem a la joventut catalana, tunisiana i del món, a seguir lluitant pel dret a una educació digne i advertir que els i les joves no pagarem la seva crisi.



Des de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya, fem nostra la declaració de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica, i la reproduïm traduïda al català.



Declaració sobre la persecució de Membres de la Unió General d´Estudiants de Tunísia



Diversos activistes de la Unió General d´Estudiants de Tunísia van ser suspesos dels seus estudis a principis de febrer a causa de les seves lluites en els sindicats d´estudiants per unes millors condicions d´estudi i els drets democràtics dels i les estudiants. Més tard, després d´una vaga general a les universitats, molts estudiants van ser expulsats dels seus estudis i 3 d´ells van entrar a presó en virtut de condemnes per pertorbar la seguretat i causar violència a les universitats. Ara, un total de 30 estudiants estan sota l´amenaça de persecució. Com a acció de protesta, molts dels membres estan en vaga de fam fins a l´alliberament dels seus companys.



La Federació Mundial de la Joventut Democràtica (FMJD) saluda al moviment estudiantil a Tunísia, especialment a aquells que sacrifiquen els seus estudis personals i insisteixen en els drets dels i les joves a unes condicions d´estudi adequades.



La Federació condemna, també, la política de difusió de la por del Govern de Tunísia amb la finalitat d´evitar que els i les estudiants s´organitzin i prohibir el moviment sindical estudiantil.



La Federació demana, a tots els seus membres, mostrar la seva solidaritat amb el moviment estudiantil a Tunísia i intentar organitzar activitats i declaracions de solidaritat amb els i les estudiants perseguits i expulsats.



La FMJD reafirma la seva posició respecte al dret dels joves, inclosos els estudiants a organitzar-se en sindicats i organitzacions amb l´objectiu de lluitar pel dret a l´educació pública per a tots i totes les joves, i al respecte als drets democràtics d´organització i a les llibertats polítiques de la joventut de Tunísia i de tot el món.



Seguirem realitzant accions concretes de solidaritat en les properes setmanes, com una part més de la lluita comú i la solidaritat internacional.





FMJD CC / HQ



Budapest, Hongria