Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El darrer cap de setmana, una delegació de la CJC - Joventut Comunista de Catalunya ha participat en el Consell General de la FMJD (Federació Mundial de la Joventut Democràtica) celebrat a Beirut. El Consell General, que ha aplegat un centenar de joves, representant més de quaranta organitzacions vingudes dels cinc continents, ha actualitzat l’anàlisi de la situació política i social dels joves de tot el món, una situació que es veu agreujada per les conseqüències de la crisi del capitalisme i per les agressions de l’imperialisme a Llatinoamèrica, el Sàhara i l’Orient Mitjà.



El 17è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants



El Consell General ha aprovat , a més, la candidatura de Sudàfrica per acollir el 17è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants al desembre, convertint-se en el primer pais de l’Àfrica subsahariana que acollirà el Festival. La celebració del Festival al pais sudafricà exemplifica el recolzament de la Federació a la lluita de Nelson Mandela i el seu poble per acabar amb el règim de l’Apartheid i encoratja a la resta de pobles subsaharians per seguir lluitant contra l’imperialisme.

La delegació de la CJC - Joventut Comunista de Catalunya –l´organització catalana de la FMJD- ha presentat el seu compromís d’organitzar un Comitè Nacional Preparatori Català per a participar al Festival de Sudàfrica. Durant les properes setmanes, la Joventut Comunista explicarà a les organitzacions juvenils del pais les característiques d’un Festival que preveu acollir més de 20.000 joves i les convidarà a sumar-se al Comitè Nacional Preparatori Català.



La solidaritat amb el poble palestí



La celebració del Consell General a Beirut ha permès als delegats internacionals conèixer la difícil situació dels refugiats palestins al Líban: als refugiats palestins se’ls nega la possibilitat de tornar a la seva terra mentre l’estat libanès es nega a otorgar-lis els drets més elementals. Sota la presència dels principals mitjans de comunicació del pais, els delegats internacionals juntament amb la Unió de la Joventut Democràtica del Liban, s’han concentrat davant la seu de Nacions Unides a Beirut, per exigir, una vegada més, la llibertat del poble palestí.