Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El dia 13 de març, la Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada pretén dur a terme la presentació de la candidatura d’aquest partit per a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya, a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, sortint definitivament de la política local i apareixent a la ciutat de Barcelona per la porta gran. Per a l’ocasió comptaran amb la participació de líders europeus de diferents partits neofeixistes i d’extrema dreta com el Vlaams Belang flamenc o la Lega Nord italiana, entre d’altres.



L’aparició d’un partit d’aquestes característiques a la ciutat de Barcelona i al panorama política català, és un fet greu i marca un important i perillós precedent que ha de ser respost per la protesta i la resistència popular. Recordem que es tracta de l’únic partit d’extrema dreta i racista amb certa projecció a tot l’Estat espanyol, que comença a ser reconegut com el referent per a la majoria de partits d’aquestes característiques d’Europa.



Ja és prou conegut el paper que ha jugat la PxC allà on ha tingut presència institucional, com a la ciutat de Vic, on Josep Anglada ha jugat un paper populista i d´intoxicador de la població a base de mentides sobre la realitat dels treballadors immigrants que allà resideixen; carregant el pes dels problemes i penúries que pateix la població d’aquest país a les esquenes de la població estrangera. S’ha pogut veure aquests últims dies el perill que comporta la presència d’aquest partit a les institucions, com en el cas dels empadronaments, on la majoria de partits “d’esquerres” amb representació han assumit covardament les postures xenòfobes i excloents de PxC per por a perdre la seva part del pastís davant l’avenç de les posicions racistes que impulsa el Sr. Anglada.



Les organitzacions i col·lectius sotasignants fem una crida a tota la societat a mobilitzar-se i organitzar iniciatives i accions de protesta i bloqueig davant d’aquest acte, ja que és fonamental que el feixisme i l’extrema dreta no disposi de cap espai des d’on escopir les seves mentides i el seu ideari excloent i genocida, actuant com a crossa del capitalisme quan aquest es troba en hores baixes, culpant la població immigrant de la misèria que pateix la classe treballadora i el conjunt de les classes populars per culpa d’aquest sistema voraç i salvatge.





Organitzacions signants:



Acció Antifeixista Reus; CJC-Joventut Comunista de Cataluya; Joves Comunistes del Poble Català; Partit Comunista del Poble de Catalunya; Plataforma Antifeixista de Barcelona; PSUC-Viu; Joves Comunistes; CNT; Revolta Global; Papers per a Tothom; Assemblea Barri de Sants; En Lluita; Plataforma Antiracista de Vic; Coordinadora Obrera Sindical; Attac Catalunya; Assemblea de Treballadors i Treballadores en Atur de Barcelona; Campanya Contra l’Europa del Capital, la Crisis i la Guerra; Endavant (OSAN); Candidatura d’Unitat Popular (CUP-Barcelona); Sindicat Co.bas; Corrent Roig.