Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Davant dels dos darrers desallotjaments que han afectat a la Universitat Lliure La Rimaia, a Gran Via 550, el catorze de juliol passat, i l´altre a Gran Via 454, un dia després, la CJC-Joventut Comunista volem fer públiques les següents consideracions:


• Valorem el projecte d´ocupació de La Rimaia, en un immoble en desús, com un acte de desobediència civil no-violenta. La Rimaia no només aportava a un barri tradicionalment mancat d´infraestructures culturals la Biblioteca Popular, amb milers de volums, sinó que posava de manifest i mediatitzava altres problemes del barri com ara la dificultat d´accés a l´habitatge i de trobar espais autogestionats i populars per al jovent, més encara quan es tracta de llocs on accedir a educació i formació de manera horitzontal i gratuïta. En definitiva, ens volem sumar a totes les mostres de solidaritat que ja han deixat clar que la Rimaia no està sola i el nostre respecte a les activitats que realitzava: al paper que jugava com a dinamitzador social del barri i com a símbol de l´alternativa al sistema capitalista actual.


• Considerem una demostració de suport a la Rimaia l´èxit de la convocatòria solidària encapçalada pel moviment veïnal del barri, que va sortir al carrer el vespre del mateix dia del desallotjament. Enmig d’un acte de caràcter festiu, que pretenia també exigir la llibertat dels i de les denunciades en la desocupació, es van fer clams en favor de la cultura popular i en defensa de l’activitat de la Rimaia. La marxa va passar per davant de l’antiga seu, per rendir l’últim homenatge a aquest espai de cultura lliure. El suport veïnal i l´organització dels i de les membres de La Rimaia va permetre que tot plegat no quedés només en un acte de protesta i prou, sinó que es va ocupar un nou edifici a la mateixa Gran Via de Barcelona. Condemnem que aquest nou edifici ocupat fos, altra vegada, desallotjat pels Mossos d´Esquadra.


• La criminalització que els mitjans de comunicació fan dels moviments ocupes no és casual. Com a empreses, els mitjans tenen interessos econòmics i ideològics per desacreditar aquesta lluita. La cobertura que fan sobre les ocupacions d´espais és superficial i té, com a objectiu primer, desacreditar l´ocupació davant de l´opinió pública.


• Les lleis s´apliquen de forma esbiaixada i arbitrària segons els interessos de l´oligarquia financera i el gran capital. Mentre s´executen sense miraments les disposicions relacionades amb la sobreprotecció de la propietat privada, aquelles disposicions de la legislació vigent que tenen a veure amb la regulació de l´ús del sòl per evitar l´especulació són, a efectes pràctics, paper mullat.


• El dia del desallotjament van ser detingudes nou persones que, en la franja de dos dies, van ser jutjades. Al mateix temps, totes les persones que treballaven pel projecte van haver d´assumir el trasllat del material que havia quedat a la casa cap a un altre local sense cap mena de garantia. Volem manifestar el nostre recolzament i solidaritat envers aquestes persones i el projecte que tiraven endavant, així com condemnar el desallotjament, el fi, d´una alternativa social que oferia infraestructures al barri.


Per això, els i les joves de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya fem les següents reclamacions:

• La persecució dels i de les membres del col·lectiu que integrava La Rimaia, que han patit un desallotjament fins a tres vegades, posa de manifest que calen noves polítiques de seguretat, que substitueixin aquelles polítiques que són vigents, i que tinguin en compte que la resposta de l´Administració a actes de desobediència civil no pot ser la via policial. La Rimaia no era un problema de seguretat ciutadana; prou repressió a la gent que lluita per una alternativa a l´Estat de coses vigent.

• Instem a l´Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona a habilitar espais per totes les franges d´edat i les agrupacions del barri. Les polítiques que segueix l´Administració per tal de dotar d´espais als barris i repartir els seus usos no responen a l´enfortiment del teixit associatiu ni dipositen confiança en la ciutadania entenent que aquesta no es pot fer càrrec de la seva pròpia associació. Demanem locals públics, en tant que oberts i gestionats pels ciutadans, així com el suport a aquelles iniciatives que, tot transformant espais abandonats, permeten millorar la cohesió social dels barris de la ciutat.

• Demanem l´arxiu de totes les diligències que estiguin obertes i la lliure absolució per a qualsevol persona que hagi d´anar a judici en relació amb aquests fets.


Quan l´especulació és un fet, l´ocupació és un dret!

La Riamaia és dels veïns i de les veïnes del barri!Barcelona, diumenge 18 de juliol de 2010

Comitè Nacional de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,