Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat dijous 2 d’octubre vam tenir amb nosaltres a Erasto Reyes, un advocat i sindicalista que participa activament en la resistència popular (i per això amenaçat de mort pels colpistes) i representant diplomàtic del Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado a Hondures.A les 12:00 del matí va participar com a ponent de la Xerrada-Debat sobre la situació hondurenya a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, on va posar al corrent de la crua i verdadera realitat que viu a diari el poble d’Hondures després del terrorífic cop d´estat, iniciat el passat 28 de juny i que avui compleix 100 dies.

A les 19:00 hores va tornar a impressionar amb les seves paraules a una multitudinària audiència a la Casa Elizalde de Barcelona.Amb el seu discurs seré i convincent va posar sobre la taula la situació actual d’Hondures: “El poble hondureny resisteix de manera pacífica dia a dia les agressions dels policies i militars colpistes i han de veure una i altra vegada violats els seus drets humans, empresonaments polítics, persones assassinades i la invasió dels seus domicilis. A més, a hores d´ara els ciutadans i ciutadanes tenen enormes dificultats per aconseguir aliment, aigua i tot tipus d´articles de primera necessitat. Fins i tot en moltes cases no tenen electricitat a causa dels talls provocats pels colpistes”.Des de l’altra banda de l’Atlàntic la informació que ens arriba moltes vegades és filtrada, amagada o tergiversada i amb el cas d’Hondures succeeix, segons Erasto Reyes, tant amb la que surt del país com amb l’interna: “Els mitjans de comunicació han declarat una guerra mediàtica contra la resistència popular que lluita contra el cop d´estat. Aquesta guerra mediàtica ha fet que es menteixi en els mitjans de comunicació i que no es parli del cop, i aquest setge mediàtic impedeix que la gent, tant del propi país com de tot el món, conegui la realitat del que està succeint a Hondures”.I en aquesta mateixa línia es troben alguns dels reptes del Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado, segons Erasto, són:

- Trencar el setge mediàtic participant en espais d´aquest tipus.

- Fer consciència.

- Portar la veritat.

- Difondre les coses que estan passant.Va ressaltar que la situació que va significar el Cop d’Estat va portar al poble hondureny a constituir l´anomenat Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado, en el qual participa el sector obrer i camperol, els pobles indígenes, el poble negre (garífuna), les dones en resistència, els joves i els estudiants , el Moviment de lesbianes, gais i trans d´Hondures, una part de la petita i mitjana empresa, un sector de l´església catòlica i evangèlica no colpista; hi ha un grup de sacerdots de l´església catòlica contra el cop d´estat, dels Artistes Contra el Cop, els advocats Contra el Cop, els Doctors Contra el Cop. Una gran gamma d´actors socials inclosos els membres del Partit Liberal que estan amb el president Zelaya, s´anomenen Liberals en Resistència.

“Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado és el que delinea i impulsa totes les estratègies. El poble espera que sigui el Front qui digui que s´ha de fer. Així s´ha realitzat i així s´ha dut a terme. Que hi hagi unes activitats populars proposades pel Front enforteix les directrius d´aquest. La gent espera que sigui el Front el que li ofereixi les directrius i això és el que ha fet possible que la lluita s´hagi enfortit en aquests moments”.Va explicar que es denunciava que l´atac estava dirigit als joves perquè són un bastió important en aquesta lluita, així com les dones que també han elevat el nivell de participació."Estem cansats de ser un poble que viu en la misèria, que s´ofega en la fam, de ser un poble a qui violen els seus drets laborals, econòmics, socials i polítics. Perquè estem cansats de viure en un país que s´enfonsa cada dia, que té 1 milió de compatriotes a l´estranger en un exili forçat, emigrant obligatòriament per buscar millors condicions de vida. Són coses que passen i el poble hondureny seguirà en els carrers més enllà de la restitució del president, fins i tot ens atrevim a dir que més enllà de la constituent quan la aconseguim. Perquè definitivament a Hondures hi ha 2 pobles: el poble que teníem abans del 28 de juny, i el poble que s´ha construït en els últims 90 dies. Hem après més en els últims 90 dies que en els últims 90 anys ".L’objectiu principal del Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado és refermar amb la resistència i amb les protestes al carrer i a partir d´aquí continuar pressionant perquè també el president Zelaya ratifiqui aquestes demandes que com a poble, com Front hem estat realitzant. En altres paraules: pressionar per la restitució democràtica, pressionar perquè el president arribi a la presidència tornant a prendre aquest lloc.El discurs encoratjador y enèrgic d’Erasto Reyes va aconseguir arrencar en més d’una ocasió els aplaudiments i crits de “No passaran!” a la Casa Elizalde, on diverses persones van haver d’escoltar la xerrada des de fora la sala perquè era plena de gom a gom.Erasto Reyes, després del seu pas per Barcelona visitarà diversos països d’Europa i pretén no només establir contactes puntuals en front al Cop, sinó començar a construir relaciones internacionals a mitjà i llarg termini.Erasto Reyes (vídeos d’entrevistes i xerrada a Barcelona):http://www.youtube.com/watch?v=bLKddQQoESUhttp://www.youtube.com/watch?v=iUO2ooYkt3Q

Erasto a la UB:

http://www.youtube.com/watch?v=Jww6zfXm4CY&feature=PlayList&p=32EB7C3B958609B9&playnext=1&playnext_from=PL&index=36