Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.Mig centenar de joves de diferents associacions i municipis vam posar en comú les nostres experiències en el debat “Espais pels Joves, Espais per Revolucionar” organitzat per la CJC – Joventut Comunista de Gràcia.El debat va començar amb la intervenció de Marta López, secretària general de Casals de Joves de Catalunya que va explicar l’evolució dels equipaments juvenils des de l’euforia de la transició caracteritzada per l’empoderament de la joventut respecte els espais públics fins a la instrumentalització de les associacions per facilitar la feina als ajuntaments que caracteritza l’actualitat. Per Marta López, l’administració hauria de valorar el fet associatiu per la cultura democrática que genera i no per l’activitat concreta que desenvolupa.

Després va tocar el torn dels i les representants de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) que van explicar la reivindicació històrica de la joventut gracienca per l’existència d’un Casal de Joves al districte i les activitats que organitza la Plataforma amb els i les joves de Gràcia.

La part més interessant del debat va ser, però, el torn de preguntes en que tots els assistents van poder donar la seva opinió sobre qüestions fonamentals, com ara si són necessaris espais específics pels joves, si el lleure ha de ser un servei públic, com ha de gestionar-se un equipament juvenil o com s’han d’organitzar els joves als barris i viles per demanar un espai.

Durant les properes setmanes la CJC – Joventut Comunista de Gràcia farem un esforç per sintetitzar en un document les idees que van aparèixer al debat i l’enviarem als i les joves que van assistir-hi per tal que puguin acabar de donar la seva opinió abans de presentar el document al Congrés de la CJC – Joventut Comunista de Catalunya que es celebrarà al mes de maig.

Des de la CJC – Joventut Comunista de Gràcia estem molt contents de la iniciativa, ja que entenem que el paper de la Joventut Comunista consisteix, precisament, en donar un sentit unitari a les diferents lluites en que participa la joventut catalana; i animem als i les joves de Catalunya a participar a la Joventut Comunista perquè, com diu el lema del nostre congrés, “El capitalisme no té futur. Nosaltres sí”.

Etiquetes de comentaris: , , , ,