Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



Aquest diumenge, els CJC no ens quedarem a casa! És hora de sortir al carrer per cridar NO a la Reforma Laboral imposada pel Govern de Rajoy. La reforma més injusta i regressiva i que més ataca els drets dels treballadors i treballadores.


Convocatòries:
  • a Barcelona: 12h a Pg. de Gràcia/Av. Diagonal
  • a Tarragona: 12h a l'Estàtua dels Despullats
  • a Lleida: 12h a la Pl. Ricard Viñes
  • a Girona: 12h a la Pl. de la Independència
  • a Tortosa, 12h a la Pl. del Carrilet


Segueix les manifestacions: #19F #reformalaboral


10 motius per sortir al carrer:

Abarateix l’acomiadament. A partir d’ara, la indemnització per acomiadament de tots els treballadors i treballadores indefinits serà de 33 dies, amb un màxim de 2 anys de salari.

Es facilita l’acomiadament amb 20 dies d’indemnització. Aquesta passa a ser la manera “normal” d’acomiadar, perquè qualsevol empresa amb disminució d’ingressos o vendes durant 9 mesos, pot acomiadar amb 20 dies i un màxim d’un any de salari.

Et poden acomiadar per faltar a la feina per estar malalt. Si en 2 mesos faltes 9 dies per baixes curtes (menors de 20 dies), et poden fer fora de manera legal i amb la indemnització mínima.

No crearà ocupació estable. Al contrari, presenta una nou contracte indefinit: l’indefinidament temporal. Amb aquest contracte tens un període de prova d’un any, durant el qual et poden fer fora en qualsevol moment sense cap tipus de motiu ni indemnització.

Et poden baixar el salari i ho poden fer col·lectiva o individualment (si l’empresa considera que té pèrdues).

Fer un ERO serà més fàcil per a les empreses i amb menys drets per als treballadors. El Govern ja no els haurà d’autoritzar, per tant els acomiadaments seran més fàcils i ràpids perquè els empresaris no es veuran obligats a negociar.

Treballarem més per menys diners, perquè et podran retallar el salari i pujar la jornada si l’empresa té pèrdues. A més, l’empresa es podrà desvincular del conveni col·lectiu per a evitar-les.

Et podran deixar d’aplicar el conveni col·lectiu. Hi ha 2 anys per negociar-ne un de nou i, si passat aquest temps no se n’ha signat un de nou, deixa de tenir vigència i, per tant, es desregulen les condicions de treball.

Els aturats i aturades seran tractats com a delinqüents. Perquè, mentre cobrin una prestació, hauran de realitzar treball a la comunitat, equiparant el fet de perdre la feina a cometre un delicte.


Etiquetes de comentaris: , , ,