Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Avui dia 30 de març dotze dels detinguts ahir durant la Vaga General han passat a disposició judicial per declarar davant la jutgessa a la Ciutat de la Justícia.

En una insòlita i extraordinàriament greu decisió, el Ministeri Fiscal ha demanat presó preventiva i la jutgessa ho ha decretat per 3 dels detinguts, entre ells 2 estudiants de 21 anys de la Universitat de Barcelona.

Amb aquesta decisió la jutgessa ha confinat a 3 persones, dos d'ells simples estudiants universitaris joves, normals i corrents, a romandre amb delinqüents comuns a la presó en un cas amb simples denúncies de desordre públic i alteració del trànsit. Cal mencionar que la presó preventiva només es decreta en casos on es preveu perill de reincidèndia, destrucció de proves o perill de fuga, fet que ho converteix en una excepció insòlita i en un cop duríssim per la vida d'aquestes tres persones.

La decisió es basa en un argumentari inverossímil de la defensa segons el qual s'ha demanat presó preventiva per evitar que els tres detinguts reincideixin durant al cimera del Banc Central Europeu a Barcelona del 3 de maig. Aquesta acusació és més pròpia de conspiracions increïbles que en la realitat, ja que aquestes tres persones van ser detingudes durant el matí de la jornada de vaga i per tant no van poder tenir cap relació amb els incidents de la tarda al centre de la ciutat.

Cal destacar que els dos estudiants són persones normals i corrents que participaven de les mobilitzacions massives que es van produir durant la jornada de vaga, amb una vida social, familiar, laboral i acadèmica normal i ben estructurada, i per tant completament allunyada de l'estereotip de criminal antisocial i perturbat en que es basa l'argument que ha causat la presó preventiva.

Demà a les 10h del matí s'ha convocat una concentració a la Ciutat de la Justícia (Gran Via 111) per protestar contra aquesta decisió, per demanar que les persones que encara es troben en disposició judicial puguin declarar i ser posats en llibertat, i perquè la jutgessa rectifiqui i posi en llibertat als dos estudiants de la Universitat de Barcelona.

Etiquetes de comentaris: , , ,