Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Els sindicats del sector de l'ensenyament han convocat per aquest dimarts 22 de maig una vaga general que afectarà tots els nivells educatius -del 0-3 a la universitat- en contra de les retallades del Govern Central i de la Generalitat. Els CJC-Joventut Comunista ens sumem a la convocatòria i animem a tota la població a defensar el que és seu: l'Educació Pública no es toca!


Manifest unitari


De nou, més retallades

La consellera Rigau ja ha anunciat que aplicarà les mesures plantejades pel Ministre Wert. Aquestes noves retallades comporten l’atac més dur a l’ensenyament públic en molts anys, ja que implicaran una depreciació important de les condicions en què es desenvolupa l’aprenentatge de l’alumnat i de les condicions de treball del professorat en general i, si més no, més precarietat i atur per al professorat interí i substitut, tot plegat esdevé un atac sense precedents a la qualitat educativa.
Rigau, malgrat el seu discurs contrari pel caràcter intervencionista de les mesures, realitza un brindis al sol anunciant que les recorrerà al Tribunal Constitucional, però alhora, es dedica a justificar-les i té molta presa per començar-les a aplicar. La consellera Rigau substituirà algunes de les retallades educatives que ja havia aprovat el Govern de la Generalitat per les noves de Wert que tenen un abast molt més extens i aconseguiran un estalvi més gran i, per tant, contribuiran en una mesura molt més gran a pagar els beneficis del deute públic dels nostres banquers.
Així, Rigau ajorna un curs l’aplicació de la reducció de les hores lectives de la tasca coordinadora i tutora de pràctiques d’FP, la reducció de les dues hores dels desdoblaments d’ESO i de la reducció de plantilles a les ZER i les substitueix per les retallades de Wert, per tant, el nou quadre de retallades a afegir a les que ja veníem patint des del 2010 quedaria així:

- Increment de la jornada lectiva del professorat com a mínim a 25 hores a
primària i 20 a secundària.
- Increment de les ràtios amb caràcter general, segons la següent distribució: P3 i 1r de primària fins a 27 alumnes; 1er d'ESO fins a 35 alumnes ; al batxillerat fins a 40 alumnes ; a l'FP 35 alumnes. Aquestes ràtios poden venir modulades per dos factors: el principi d'inclusió escolar i les característiques socioeconòmiques del centre.
- No es nomenarà personal extern al centre per cobrir les substitucions fins transcorreguts deu dies lectius des de l’inici de la baixa. Aquesta mesura pretenen aplicar-la ja aquest mateix curs.
- A més es mantenen les 28 hores de permanència al centre en secundària i les retallades al primer estadi així com els nous crèdits per accedir a cada estadi.

Sembla que ambdós governs pensen en continuar retallant i que no tenen intenció d’aturar-se, ara ja es parla de la possibilitat de retallar-nos l’antiguitat. I no s’aturaran. Les retallades a l’ensenyament públic continuaran si nosaltres el professorat i la comunitat educativa no ens mobilitzem per frenar-les.
I ens hem de mobilitzar de forma continuada i sostinguda. Hem vingut realitzant concentracions, manifestacions, tancaments i inclús una vaga general, però sembla que aquest clam de la comunitat educativa de l’ensenyament públic encara no ha estat suficient per frenar aquestes polítiques antieducatives. Per això, hem de continuar, hem d’aconseguir conscienciar i sumar més companys i companyes a la mobilització.
Ara toca fer un altre pas endavant i conjuntament amb el professorat de la resta de l’ensenyament d’altres sectors i etapes educatives dir prou i participar activament en la vaga i les manifestacions del dia 22 de maig.
El dia 22 de maig no només és la continuïtat d’un procés de mobilitzacions de dos anys contra les retallades, sinó que ha d’obrir un procés de confrontació directe amb els dos governs que continuï fins a frenar les retallades i posar les bases per recuperar el que, per dir-ho gràficament, ens estan robant com a ensenyament públic i com a professorat.
Els sindicats sotasignants fem una crida al professorat a participar activament en les assemblees de centre i zona que es convocaran aquests dies, a debatre i prendre decisions com a col·lectiu i a participar activament i massivament a:

- Dia 10 de maig: jornada de lluita amb xerrades als centres, localitats, concentracions en centres, zones, tancaments.... assemblees de zona
- Dia 12 de maig: MANIFESTACIÓ social contra les retallades: bloc educatiu
- Dia 22 de maig: VAGA i manifestacions

En altres mobilitzacions que anirem proposant o que surtin de les assemblees fins a final de curs


ATUREM LES RETALLADES
DEFENSEM ELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL
DEFENSEM L’ENSENYAMENT PÚBLIC I LA SEVA QUALITAT

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FETE-UGT, CGT



Convocatòries


  • Barcelona: 12:30 p. Universitat
  • Girona: 12:30h: Concentració professorat i estudiants, davant Delegació Generalitat c- Pompeu Fabra, 1
  • Girona: 18:00h: Manifestació, sortida Plaça de la Independència (Girona)
  • Lleida: 18h davant del Departament d'Ensenyament
  • Tarragona: 12h SSTT - 18:30h de pl.Tarraco a l'Ajuntament
  • Tortosa: 12:30-13:30 SSTT 18:30.19:30 p. del Mercat



Etiquetes de comentaris: , , , , , , , , ,