Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Iraq continua patint les conseqüències de l’ocupació nord-americana malgrat la retirada de les seves tropes. Una retirada que va suposar l’ocupació política i econòmica que va lligar el destí del país a la política exterior dels Estats Units. Fins i tot amb la feina de les forces progressistes que intenten aconseguir un Iraq més democràtic i que protegeixen i preserven els drets de la joventut i el poble, el govern i la presidència segueixen depenent de les decisions emeses per l’ocupació nord-americana, consolidant, així, la seva continuïtat.

Fa uns dies, el primer ministre Nuri al-Maliki va anunciar als sindicats d’estudiants la prohibició de fer feina a les universitats, sota el pretext de la politització de l’educació. Però no va esmentar la raó vertadera: la feina dels sindicats d’estudiants a les universitats crea una consciència personal i nacional en els i les estudiants i una generació de joves capaç de millorar el país.

D’altra banda, les organitzacions juvenils i d’estudiants condemnem la decisió del govern i treballarem per a pressionar les autoritats perquè es facin enrere en aquesta decisió i per a millorar les condicions dels i les estudiants i la seva participació en la vida política.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica dóna suport a la nostra organització membre, la Unió General d’Estudiants de l’Iraq, i a les organitzacions juvenils i d’estudiants que s’oposen a aquesta decisió. Així, com a totes les decisions injustes en contra els i les estudiants.

Les i els estudiants tenen el dret de tenir activitat política a les universitats, a implicar-se en política i a millorar les condicions logístiques i educatives de les seves universitats. L’activitat política a les universitats construeix una generació capaç d’implicar-se en política i prendre part en les decisions del país. Prohibir-ho és una repressió a la seva afiliació nacional en la vida política i allunyar-los de la possibilitat de millorar les condicions polítiques, socials i de vida.

El Comitè Central de la FMJD
Budapest, 12 març de 2013

Etiquetes de comentaris: ,