Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat dissabte 30 de març la República Democràtica Popular de Corea es declarava en Estat de Guerra després de les provocacions dels EUA i el seu aliat la República de Corea. Aquesta acció, tot i que ha estat publicada als mitjans de comunicació massiva com a una agressió de Corea del Nord contra el “món lliure”, no és més que una resposta a la continuada campanya d’assetjament per part de les potències imperialistes d’Occident. Unes potències cada cop més agressives a mesura que s’agreuja la crisi del capitalisme. Líbia, Síria, Malí i ara Corea són una mostra de que les potències occidentals volen assegurar-se enclaus geoestratègics per continuar dominant en l’esfera internacional.

En el cas de Corea ens trobem amb un conflicte que des de 1953 no s’ha volgut tancar amb un acord de pau. Fins el moment, la península de Corea es troba dividida en dos per una frontera  de 40 km. Des de que es signà l’armistici no han parat les provocacions i les agressions per part d’Estats Units. Ja sigui amb sancions econòmiques i polítiques, amb una forta restricció en l’ús de les costes o amb maniobres militars de gran perill, tant Corea del Sud com els EUA no han cesat en les seves provocacions. Tot i això, els intents per realitzar la reconciliació nacional han estat una realitat que des de les potències imperials sempre s’ha torpedejat. Al 1991, amb l’Acord per a la reconciliació nacional, al 92 amb la declaració conjunta sobre la desnuclearització de les dues Corees, i entre l’any 2000 i 2007, el poble coreà va intentar construir camins per a la reunificació del país.

Tot i això, sempre s’ha fet servir l’excusa de l’armament nuclear com a coartada per augmentar la tensió a la zona. Una coartada totalment il·legítima venint dels Estats Units, el país amb més armament nuclear i l’únic que fins al moment l’ha fet servir. Més il·legítim és encara quan fa servir avions militars amb capacitat per transportar armament nuclear per a les maniobres conjuntes amb Corea del Sud.

Des dels CJC-Joventut Comunista denunciem la hipocresia dels EUA sobre el tema nuclear. Des d’una posició totalment contrària a l’ús de l’energia nuclear -ja sigui per ús civil o militar-  pel perill que comporta per a l’existència de l’espècie humana, creiem que sense un acord real pel desmantellament de totes les armes nuclears, la carrera per tenir-ne no s’aturarà, i el seu monopoli serà una eina de dominació imperialista. Per això, considerem que les sancions econòmiques i l’aïllament de Corea del Nord no fan més que accelerar la seva carrera nuclear per defensar-se de les amenaces dels Estats Units. La història del Segle XX ens diu això; en el moment en que països com la Xina va tenir la bomba nuclear l’actitud de les potències occidentals cap aquest país va canviar radicalment.

D’altra banda, considerem que la principal amenaça per la pau mundial són els EE.UU. i els seus alïats, principals impulsors de guerres i d’una indústria militar que en molts casos controla la política exterior i aparells dels estats. És per això que considerem l’imperialisme com a causant de la situació de tensió a Corea. Mostrem tota la nostra solidaritat amb el poble coreà, tant del nord com del sud, i lluitarem des de Catalunya per a la resolució pacífica del conflicte. La solució passa per la declaració de pau que acabi amb un conflicte que ve dels anys 50, i per una agenda per a la reconiliació nacional i la reunificació de Corea, sense cap mena d’ingerència externa.


Barcelona, 4 d'abril de 2013
Comitè Nacional dels CJC-Joventut Comunista de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,