Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



Els dies 26 i 27 de març es va celebrar la primera Reunió Internacional Preparatòria pel 18è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants (FMJE). La reunió, que va tenir lloc a la ciutat de Pretòria - Sud-àfrica (el país que va rebre l'última edició del festival el 2010) - va decidir posar en marxa la 18a edició del Festival, que tindrà lloc del 7 al 13 desembre de 2013 a l'Equador amb el lema "Joves units contra l'imperialisme, per un món de pau, solidaritat i transformacions socials"

Els FMJE han estat, al llarg de les seves 17 edicions, des del 1947, l'esdeveniment més gran al món pels joves que la lluiten contra l'imperialisme. En edicions anteriors, desenes de milers els joves de més de 100 països de tots els continents, han demostrat que els joves no accepten l¡imperialisme i les seves expressions que afecten els joves i els pobles del món - la guerra, l'ocupació, les interferències i els atacs a la sobirania dels estats, els atacs als drets dels treballadors, l'atur, la inseguretat i l'explotació, l'elitisme i la privatització de l'educació, les barreres d'accés a la cultura, l'esport, l'habitatge, la manca de condicions vida decent per als joves i per al poble. 

És contra l'imperialisme que es troba de nou aquest Festival, que tindrà lloc en una regió del món on molts països estan duent a terme importants processos emancipatoris d'alliberament nacional i progrés social, posant en qüestió la dominació hegemònica de l'imperialisme. A l'Equador, com en altres països d'Amèrica Llatina, els treballadors, el poble i els i les joves estan prenent a les seves mans el destí de les seves vides, gràcies a les polítiques progressistes i de caràcter antiimperialista. Aquest Festival és també una oportunitat per a l'intercanvi d'experiències entre les diferents realitats del jovent dels diferents països, en particular amb les importants transformacions socials en marxa a Equador i Amèrica Llatina, i és una manifestació internacional de solidaritat amb aquests processos. 

En un moment en què l'imperialisme expressa les seves pitjors característiques, atacant els drets dels joves, promovent la guerra a noves escales, i alhora buscant agreujar la reacció social a tot el món; és particularment important l'intercanvi d'experiències, la discussió, la solidaritat i la lluita contra l'imperialisme, per aprofundir en cada país per lluitar pels drets dels joves. 

A Catalunya, com en tots els països, es formarà un Comitè Nacional Preparatori, compost per les diverses expressions de la joventut catalana- Sindicats d'Estudiants, associacions recreatives, culturals, juvenils, grups informals de joves, les estructures sindicals joves, grups esportius etc ... - per tractar de portar el Festival i els seus valors a la joventut catalana vinculant-los amb les característiques nacionals i l'aprofundiment de la lluita pels drets de la joventut. El CNP també organitzarà una delegació catalana al Festival, amb l'objectiu d'apropar a Equador la realitat i la lluita de la joventut catalana.

La Joventut catalana està convidada! Del 7 al 13 de desembre totes les formes de lluita del jovent es donaran a l'Equador, on ens mostrarem "Joves units contra l'imperialisme, per un món de pau, solidaritat i transformacions socials"! 

Us deixem el vídeo que va fer el CNP al Festival del 2010 a Sudàfrica: