Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


En aquests darrers mesos el moviment antiimperialista internacional està observant atentament els perillosos esdeveniments que estant tenint lloc a Ucraïna i la lluita de poders interimperialistes que estan portant al poble ucraïnès per sendes perilloses. En els darrers dies la situació ha deteriorat més obertament cap a una crisi internacional.

Els esdeveniments que començaren en les anomenades manifestacions del Maidan contra el govern de Ianukóvitx ja van demostrar clarament elements d’intervenció internacional per al control del país. La Unió Europea, l’OTAN i els EUA han donat suport obertament a les manifestacions contra el govern pro-rus d’Ucraïna com a forma de controlar els esdeveniments en un país que té un gran interès geopolític en la batalla pel poder entre Rússia i l’OTAN-UE. Les línies de gas que connecten Rússia amb Europa i l’esforç de reforçar la presència de l’OTAN al voltant de Rússia estan directament connectades amb la situació present.

En la seva voluntat de promocionar els seus interessos polítics, militars i econòmics, la Unió Europea ha donat suport a grups paramilitars neonazis i d’extrema dreta que han liderat la violència durant les manifestacions. A pesar dels esforços de presentar les manifestacions ucraïneses com una revolució en el nom de la llibertat i la democràcia, la Unió Europea ha demostrat de nou que l’imperialisme, els monopolis i el feixisme estan connectats sistemàticament. Les noves lleis de l’anomenat govern revolucionari que promouen la discriminació de les minories del país i la il•legalització del Partit Comunista, són aplaudides per la UE. A la vegada, el govern de Ianukóvitx no pot proclamar la seva innocència, ja que en les arrels d’aquest conflicte està la seva corrupció i la seves polítiques impopulars, recolzades per una altre part de la burgesia ucraïnesa i que han creat una frustració del poble.

Aquests són els resultats de la reconstrucció capitalista que començà als anys 90. Les promeses d’un futur pròsper aviat portaren a la gana, l’atur, el caos i contínues crisis econòmiques. Avui en dia, el poble d’Ucraïna està patint els resultats d’aquesta reconstrucció capitalista.

En aquesta escalada de confrontació entre les burgesies ucraïneses en el bàndol que triïn, ja sigui la UE-OTAN o Rússia, el poble d’Ucraïna no té res a guanyar en fer del seu país un protectorat de cap potència. Les acusacions d’intervencionisme venint especialment de la UE i l’OTAN, però també de Rússia són ridícules i hipòcrites. La sobirania i la dignitat del poble d’Ucraïna només la pot trobar en la lluita pels interessos de la classe treballadora i les masses populars i no de la seva classe dominant que els porta cap a aventures que només els poden portar guerra i misèria.

A la vegada, la intensa i poc dissimulada intervenció de la UE-OTAN a Ucraïna ha provocat una imitació per part de Rússia. L’escalada de la crisi s’està internacionalitzant ràpidament, confirmant les preocupacions que la FMJD ha dit repetidament: La crisi del capitalisme està intensificant els antagonismes internacionals dels monopolis i l’amenaça d’un conflicte militar internacional a petita o gran escala.

La Federació Mundial de la Joventut Democràtica vol mostrar la seva solidaritat amb el poble d’Ucraïna i la seva lluita per aturar l’avenç de l’UE-OTAN, amb el suport del feixisme, en el seu país. A la vegada volem subratllar que els interessos del poble no es poden alinear amb els interessos de cap imperialista ja que només serveixen als seus monopolis. La FMJD assegurem que l’únic aliat de la joventut és lluita de les masses populars i el moviment antiimperialista.

Comitè Central de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica
Budapest, 5 de març de 2014

Etiquetes de comentaris: , , , , ,